Ünlü ekonomist Brooks'tan çarpıcı dolar-TL değerlendirmesi: Türkiye yine başaracak

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma algı operasyonlarına konu olurken Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks Türk Lirası hakkında çok çarpıcı mesajlar verdi.

Ünlü ekonomist Brooks'tan çarpıcı dolar-TL değerlendirmesi: Türkiye yine başaracak
Ünlü ekonomist Brooks'tan çarpıcı dolar-TL değerlendirmesi: Türkiye yine başaracak
GİRİŞ 25.10.2021 01:49 GÜNCELLEME 25.10.2021 01:51
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Geçen hafta perşembe günü, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 18’den yüzde 16’ya indirilmesine karar verdi.

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, dolar/TL kurunda hareketliliğin süreceği şeklindeki iddiaları “gevezelik” olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:

ROBERT BROOKS: "HEPSİ TAMAMEN SAÇMALIK"

“Bunların hiçbirini dikkate almayın; hepsi tamamen saçmalık. Bir panik dolarizasyonu belirtisi yok. 13 haftalık hareketli ortalamada döviz mevduatına akışlar yatay seyrediyor.” dedi.

"TÜRK LİRASI HAKKINDA TÜRLÜ GEVEZELİK YAPILIYOR"

Başekonomist Robin Brooks, “Şu sıralar Türk Lirası ile ilgili türlü gevezelikler yapılıyor. USD/TRY grafiğinin sonsuzluğa kadar yükselebileceğini söyleyenler bile var. Bunların hiçbirini dikkate almayın; hepsi tamamen saçmalık. Bu bağlamda, bir panik dolarizasyonu belirtisi yok. 13 haftalık hareketli ortalamada döviz mevduatına akışlar yatay seyrediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE YİNE BAŞARACAK"

Brooks, sosyal medya hesabından Türk bankalarının ve şirketlerinin orta ve uzun vadeli borç çevirme oranlarına ilişkin yaptığı grafikli paylaşımda, "Türk lirasındaki son değer kaybı, Türkiye'de finansal istikrar riski hakkında soru işaretlerine yol açtı. Türkiye'nin finansal sektörü ve özel sektörünün, şu anda yaşanandan daha büyük bir şok olan Ağustos 2018'deki ani duruştan başarıyla çıktığını vurgulamak istiyoruz. Türkiye'deki şirketler bunu makul yenileme oranlarıyla atlattı. Şimdi yine yapacaklar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 62
  • böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    yapılacak şey çok basit. türkiyede bireyler döviz alıp satmamalı. döviz hesaı açamamalı. dövizle işi olan belgelediğinde alır ve satar. dövizi biz kendimiz bu hale getiriyoruz.
    Cevapla
  • bankacı 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten dolaşan doların %95i kurumlar üzerinden banka kayıtlı yastık altı altın var bizim millette pakistanlılar gibi avrupada ya da amerika da altın göremezsin
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasilki koyunun olmadigi yerlerde keçiye evliya deniliyorsa yönetimin üretimin dışa bagimli oldugu ulkelerdede dolar Euro'ya para deniliyor nasilki demokrasi sosyalizimden uzak yaşayan tanimayan almanya avrupaya demokratik deniliyorsa almanyada demokrasi olsa nazi olmazdi olmaz
    Cevapla
  • Kürt salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis i cok seviyorum.cok emekleri var.ülke icin.lakin.son gidisat iyi degil.acilen ekonomi. Düzelmeli.ve ülkemizin diger sorunlari.da cözum bulmali.yoksa 16 yillik almanyayi yöneten hükumet gibi du Anki akp de kazanamaz.en büyük oy kaybida sacma Corona yasaklarindan kapatmalardan dolayi olacak.o yüzden reisim simdiye kadar bircok sein üstesinden geldim.tekrar basladigin.gibi tekrar refaha dogru yolalalim
    Cevapla
  • Tolunay 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen dik durursan kayıp olmaz.
    Cevapla
  • Bankacı 2 yıl önce Şikayet Et
    albaya cevap Amerika da parana eksi faiz var mesela nasıl ülke ekonomisi iyi değil adam faiz vermiyor 100.000 doların 200 olması icin 38 yıl gecmesı gerekıyor bazı bankalarda
    Cevapla
  • albay 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya çapında şu an ekonomisi iyiye giden ülke yok. iyiyken nasıl yanında yer aldıysan zor zamanında da yanında olman gerekmez mi ?
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizlerin inmesi iyi doların çıkması bunun sonucu ama vatandaş için bol para basıp geçici rahatlık sağlanmaz ise hüsran olur seçim sonucu
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye anlamıyorsunuz bütün kafirler beraber olmuş vatanımıza saldiriyor. Birlik beraberlik lazım bize başka bir şey değil.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani dövizin, altının bu durumunu sadece bu noktaya indirirseniz ve gerçekleri göremezseniz böyle devam etmeye mahkumsunuz demektir. Elbette ki bu söyledikleriniz onlarca nedenden sadece biri o kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle