Dolar ve altından yeni rekor! Tarihi zirveyi gördüler

Dolar güne 9.87 liradan başladı. Sabah saatlerinde 9.90 lirayı aşarak yeni tarihi zirvesini gördü. Öte yandan ABD'de enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi altın fiyatlarında yükselişe yol açtı. Gram altın 590 liraya kadar yükseldi.

GİRİŞ 11.11.2021 10:46 GÜNCELLEME 11.11.2021 11:31
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dün güne 9.74 liradan başlayan dolar, sabah saatlerinde önce 9.80'i aştı. Öğleden sonra ise ABD'de enflasyonun beklentileri aşmasıyla 9.87'yi aşarak yeni tarihi zirvesini gördü.

Ekim ayında ABD'de yıllık enflasyon yüzde 5.8'lik piyasa beklentisine karşın yüzde 6.2 olarak açıklandı. Bu, 1990 yılından bu yana kaydedilen en yüksek yıllık enflasyon oldu.

Bu verinin etkileri piyasalarda hissedilmeye devam ederken dolar yeni güne de 9.87 liradan başladı. Sabah saatlerinde 9.90 lirayı aşarak yeni tarihi zirvesini gördü.

ALTINDA ENFLASYON YÜKSELİŞİ

ABD'de enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi altın fiyatlarında yükselişe yol açtı. Ekim ayında ABD'de yıllık enflasyon yüzde 5.8'lik piyasa beklentisine karşın yüzde 6.2 olarak açıklandı. Bu, 1990 yılından bu yana kaydedilen en yüksek yıllık enflasyon oldu.

Enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi, Fed'in varlık alımlarını azaltma ve faiz artırımına beklenenden daha erken gitmesi beklentisini yükseltti.

Dün bu sebeple altının ons fiyatı 1.853 dolara kadar yükselerek 5 ayın zirvesini gördü. Bugün ise 1.851 dolara çekildi.

Altın uluslararası piyasalarda yükselirken yurtiçinde dolar da 9.87 liraya çıkarak rekor kırdı. Böylece gram altın da sabah saatlerinde 590 liraya kadar yükseldi.

YORUMLAR 55
  • Faik 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükumetin yanlışı dolar ve altını düşürmemesi. Birileri zengin birileri fakirlesiyor
    Cevapla
  • ABDURRAHİM 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidiş hiç hayra alamet değil umutların tükendiği noktaya geldik
    Cevapla
  • Kral 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar,arkadaşlar :)
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkşyede doların yükselmesi enflasyon ve yurtdışına doların kaçması yüzünden. Fed faiz artıracak beklentisi doları abd'ye çekiyor. Tüm dünya krizde. Gıda krizi yaşanıyor. Ama geçici olacağı tahmin ediliyor.
    Cevapla
  • KORHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya krizde mi?Yoksa sen öyle mi sanıyorsun.Hayatında hiç yurtdışına gittin mi?Parası olan her türlü şeyi buluyor.Senin ülkende parasızlıktan insanlar alamıyor.Abd de dolar enflasyondan %7 değer kaybederken bizde dilar uçuyor.
    Cevapla
  • işçi 2 yıl önce Şikayet Et
    işçilerden çıkarın mali açıkları kesin vergiler yükleyin az kaldı millet şaha kalkacak haram zıkkım olsun size tüm seçimler verdiğim oylara..hakkımız haram olsun...Sağlıkta çalışan 4d işçileri anasını da ağlattınız sömürün bakalım etme bulma dünyası..
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Konut kredileri yapilandırilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle