Yıllık kapasitesi 6 milyon kişiye çıkaracak! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak

Gaziantep Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesini 6 milyona çıkaracak yeni terminal binasını, kentin düşman işgalinden 100. kurtuluş yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açacak.

Yıllık kapasitesi 6 milyon kişiye çıkaracak! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Yıllık kapasitesi 6 milyon kişiye çıkaracak! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
GİRİŞ 07.12.2021 11:30 GÜNCELLEME 07.12.2021 12:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gaziantep Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesini 6 milyona çıkaracak yeni terminal binasının inşaatında sona gelindi. Yeni binayı kentin düşman işgalinden kurtuluşun 100. Yıldönümü töreni için kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hizmete açacak.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve DHMİ Gaziantep Müdürü Yasin Savaş ile birlikte Oğuzeli içesinde yapımı devam eden inşaat alanında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Valilikten yapılan açıklamada yeni bina ile havalimanının alanı 15 bin metrekareden 72 bin 600 metrekareye çıkarılarak yıllık yolcu kapasitesi 2,5 milyondan 6 milyona, uçak park sayısı 12'den 18'e, otopark araç kapasitesi ise 585'ten 2 bin 49'a ulaşacak.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla 25 Aralık'ta düzenlenen törenlere katılmak üzere kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği terminal binasının bu tarihe yetiştirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.

YORUMLAR 2
  • yyy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya reis böyle hizmetlere hiç gerek yok bu millet hiç bir şeye haketmiyor.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun TÜRKİYEMİZE
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı