Son dakika haberi: TL'nin muhteşem dönüşü dünya basınında! Böyle gördüler...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı kritik açıklamalar sonrası TL hızla yükselişe geçmiş Dolar/altında sert düşüş yaşanmıştı. Dünya basınında da yaşanan bu gelişme son dakika olarak duyuruldu.

GİRİŞ 21.12.2021 06:55 GÜNCELLEME 21.12.2021 09:17
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla, kurdaki dalgalanmaları durdurmak maksadıyla yeni araçların devreye alınacağını duyurdu.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Dolar/TL'de sert düşüş yaşanırken, Reuters haber ajansı gelişmeleri, "Erdoğan'ın dolarizasyon karşıtı önlemleri açıklamasının ardından lira büyük bir geri dönüş yaptı" diyerek okuyucularına duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, 'dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını' duyurdu.

Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek" diye konuştu.

DÖVİZ KURUNDA SERT DÜŞÜŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaların ardından Dolar/TL'de sert düşüş yaşandı. Gün içerisinde 18.45 seviyelerini gören Dolar kuru, 12.27'ye kadar geriledi.

DÜNYA BASINI ŞAŞKIN: LİRA BÜYÜK BİR GERİ DÖNÜŞ YAPTI

Dünya basını söz konusu gelişmeyi ise çarpıcı ifadelerle duyurdu.

Londra merkezli haber ajansı Reuters, "Erdoğan'ın dolarizasyon karşıtı önlemleri açıklamasının ardından lira büyük bir geri dönüş yaptı" ifadelerine verdi.

ABD merkezli ekonomi sitesi Bloomberg ise Erdoğan'ın açıklamalarına vurgu yaptığı haberinde, "Erdoğan, Türk lirası tasarruflarını korumak için olağanüstü adımları açıkladı" denildi.

YORUMLAR 174
  • Ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Taptuk Emre’nin güzel bir sözü var erik ağacına çıkarak üzüm yemeye kalkışmayın adamı aşağı atarlar sanki bu piyasa için söylenmiş saygılar
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Düsman piyonlari KILCDARoglu ve yandaslarina acilen mide ,beyin ve uyuku ,sinirbozuklugu ilacli coooooook lazim olacak simdi cooooooooook hepinbizin Allah belalarini versin bu güzel ülkemde nefes almayi dahi hak etmiyor bu alcaklar!!!!!
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan parası olanlara dedi ki: Siz doları değil lirayı tercih edin zararınızı hazineden karşılayacağım. Hazine ne? Bizim vergilerimiz. Böylece dolar 12 ye düştü. Yani geçici palyatif bir çözüm. Gizli faiz artırımı gibi bir şey. Doğal bir çözüm değil. Hazine de yetmez altından kalkılamaz ise Allah korusun büyük bir felaketle karşılaşabiliriz. Tıpkı Tansu Çiller’in aldığı kararların 2 sene sonra felakete dönüşüp 2001 krizine yol açması gibi. Bu ülkede bir devrim çapında bir değişiklik olup bu aşırı gelir adaletsizliği ortadan kalkmadıkça gerçek anlamda enflasyonla mücadele edilemez. Anca böyle tehlikeli işlere girilir. Alinin külahını Veliye, olmadı Velinin külahını Aliye….
    Cevapla
  • Deli iktisatci 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi sen bu yazıyla ekonomi analizimi yapmış oldun peki bakalım bu analiz karşı tezi nasıl anlayacaksın burada soykenennsoz şu burası türkiye TL den başka para geçmez ama vatanını satacaksan para ile sattırmam vatandaşımı tasarrufa teşvik için her o kemi alirim çünkü lira çok güçlenecek bu nedenle kur farkını önemsemiyorum onun için bu garantiyi veriyorum bu arada hazineyi dert etme yıllarca ezilen yer altı kaynaklarını kullanamayan türkiye yok yeraltı kaynaklarını amerika için bekleten türkiye yok
    Cevapla
  • Ali Aktaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar neler yaşadık bide bunu deneyelim Tayyib bey iki asırdır yapilamayanlari yapmış sonuna kadar arkasındayız...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yaşıyorum, TL nin değer kaybına çok üzülüyorum. TL nin değer kaybı burda bize dokunmuyor, hatta bize burda daha cok yariyor. Olan Türkiyedeki vatandaşıma oluyor. Onun için TL nin değer kaybına üzülüyorum. Insallah TL miz daha da değerli olur. Bütün kalbimle TÜRKiYE ye selamlar.
    Cevapla
  • Yavuztr1 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvaallah...
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve aleyküm selam ve rahmetullah...Kardeş... Reis'e dua edin gönlünüzü ferah tutun ve ülkenizi asla unutmayın.. Allah yardımcımız olsun..
    Cevapla
  • MAHKEMEİ KÜPRA 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç dolarımız olmadı bir cok vatandaşinsa olmadı bilmediği gormediği bir şeyden dolayı bu milletin cektiği nedir bu tapular hainler zalimlerin bir gun sonuda gelir elbet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle