Altın yatırımcı çekmekte zorlanıyor! Saatler kaldı: 'Rüzgar tersine dönüyor, tokat etkisi yaratacak'

Financial Times faiz artırımları ve doların güçlenmesi nedeniyle altın fiyatlarında düşüş beklendiğini bildirdi. 2021 yılında altın ETF'lerinden sermaye çıkışının 2013 yılından bu yana görülen en yüksek rakam olduğunu belirten FT, altında ters rüzgarlar esebileceğini dile getirdi. Altın için en kritik verilerden biri olan ABD enflasyonu saat 16:30'da açıklanacak. İşte kritik açıklama öncesi 11 Ocak güncel altın fiyatları

GİRİŞ 11.01.2022 10:26 GÜNCELLEME 11.01.2022 10:28
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Küresel altın borsa yatırım fonlarından geçen yıl 9 milyar dolar sermaye çıkışı yaşandığına işaret eden Financial Times, bunun 2022'de altın için yatırımcı iştahında ciddi bir düşüşün habercisi olduğunu bildirdi.

2021 yılında altın ETF'lerinden sermaye çıkışının 2013 yılından bu yana görülen en yüksek rakam olduğunu belirten FT, enflasyonist baskılara yanıt olarak küresel merkez bankalarından gelecek faiz artırımlarının ve ABD Doları'nın güçlenmesinin altın üzerinde bu yıl daha ciddi ters rüzgârlar yaratacağını öngördü.

Dünyaca ünlü uzmandan bomba çıkış: Altın ve dolar yerine 'bu 3 şeyi alın'Dünyaca ünlü uzmandan bomba çıkış: Altın ve dolar yerine 'bu 3 şeyi alın'

Altın yatırımı

 

UBS Global Wealth Managemnet'ın baş yatırım yetkilisi Mark Haefele FT'ye yaptığı değerlendirmede, "Fed'in politika sıkılaştırma sinyalleri vermesi, ABD'de ekonomiye daha az mali teşvik sağlanması ve yükselen reel faizler altın için negatif" diye konuştu. UBS, altın fiyatının bu yılın sonunda 1650 dolar/ons seviyesine düşmesini beklediğini de ortaya koydu.

JPMorgan da, merkez bankalarının ultra destekleyici para politikalarını bu yıl sona erdirecek olmalarının altın fiyatında düşüşe yol açacağını öngördü ve 2022'nin son çeyreğinde altında ortalama fiyatın 1520 dolar/ons seviyesine gerileyeceğini tahmin etti.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?
Öte yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 yılında gram altında 1450 TL seviyelerini beklediğini duyururken, Ünlü yatırımcı Mark Mobius ise Mobius, "Özsermaye karlılığı yüksek şirketlerin hisselerinin alınması gerekli. Para birimindeki devalüasyona karşı en iyi koruyacak şey hisselerdir. Altın da öneririm, belki portföyünüzün yüzde 10’nu altın olmalı ve eğer eviniz yoksa ev almanızı tavsiye ederim." dedi. Yatırımcı Jim Rogers ise tüm bunların aksiye bir açıklama yaparak, altın ve dolar yerine gümüş, bakır ve tarım arazisini tavsiye etti.

İslam Memiş Gram altında 1450 TL beklentisini açıkladı

ONS ALTIN 1800 DOLARI AŞTI

Altının ons fiyatı, cuma günü yüzde 0,44'lük yükselişle 1.796,3 dolardan günü tamamlamasının ardında, güne yüzde 0,2 azalışla 1793 dolardan başlamıştı. Ancak ons altın Euro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksinin 8 ayın en düşük seviyesinden geri dönmesi ve beklentilerin aksine artış göstermesiyle toparlandı. Ons altın şu sıralar 1801 dolar seviyesine yükseldi.

11 OCAK GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Gram altın fiyatı: 803 TL
Çeyrek altın fiyatı: 1326 TL
Ons altın fiyatı: 1,809
22 ayar bilezik fiyatı: 738 TL
Cumhuriyet altın fiyatı: 5287 TL



Gram altın

GRAM ALTIN 800 TL İÇİN ÇABALIYOR

Cuma günü altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,46 artışla 798,8 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 14.10 itibarıyla 796 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.313 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 337 liradan satılıyor.

YORUMLAR 32
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar , 35 milyar euro, 3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 Trilyon TL, piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer, Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz. 200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz, Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide. Rusya ya Elektrik üretmek için yılda 16 milyar dolarımız Kömür, Doğalgaz alımı için gitmez.
    Cevapla
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasan kardeşim çok mantıklı bu düşüncen.. Bende hemfikirim bu konuda.. Faize bulaşmak istemeyen insanlar için getirisi güzel ve helal bir kazanç sistemi kurmalı Devletimiz. Bu durumda yastık altı değerli metal ve dövizi olanların %90 ı bu sisteme dahil olmak isteyecektir.. Devlet garantisi altında olacak.. Lakin bu sistemin takibi ve kazanç sistemi ALLAH korkusu olan işin ehli bir insan tarafından Şeffaf bir şekilde takip edilip insanlarada Şeffaf olarak bildirilmesi önemlidir.
    Cevapla
  • savaş esentürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim gidin Gümüş alın. artık Altının yerini Gümüş alacak
    Cevapla
  • Ah Ah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne deseler tersi çıkıyor. Ters köşe olma uzmanı.
    Cevapla
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD bankaları FED’in yardakçıları zaten. Aykırı birşey konuşmaları beklenemez. Aynı gemideler. Altın fiyatının yukarı çıkması onların kurduğu nizamı alt üst ediyor. Altını gelmemek için kağıt altın şeklinde karşılığı olmayan milyarlarca dolarlık kontrat çıkardılar. Sonra, mevzuatla bu yol tıkandı. İkinci olarak bitcoin türü koinler ile altını dengelediler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Dünyanın tek gerçek parası altındır. Değişmez.
    Cevapla
  • Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşen ne var ki peki gram bazında ne olcak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle