Rusya açık açık tehdit etti: Petrol ve gazın vanasını kapatırız

Rusya Federasyon Konseyi (üst meclis) Başkan Yardımcısı Nikolay Zhuravlev, Avrupa ülkelerinin Rusya Federasyonu'nu uluslararası bankalar arası ödeme sistemi SWIFT'den ayırmaları halinde Rusya'dan petrol, gaz ve mineral alamayacaklarını söyledi. Zhuravlev, 'Biz döviz alamayacağız ama, Avrupa ülkeleri de petrol ve gaz alamayacak.' dedi. Öte yandan Katar, ABD'nin yardımıyla bazı doğalgaz sevkiyatlarını yeniden Avrupa'ya yönlendirebilir.

GİRİŞ 26.01.2022 14:41 GÜNCELLEME 26.01.2022 14:41
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Ukrayna geriliminin ortasında ABD öncülüğündeki Avrupa ve Rusya arasında restleşme ve tehditler devam ediyor.

Bu tehditlerden biri, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan geldi. Johnson, İngiliz hükümeti ile ABD'nin, Rus birliklerinin Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılma olasılığını tartıştığını söyledi.

AB'de doğal gaz korkusu: Rusya'nın elindeki silaha tek çözüm TürkiyeAB'de doğal gaz korkusu: Rusya'nın elindeki silaha tek çözüm Türkiye

Johnson "Batı'nın şu anda birlik olması son derece önemli, zira Rus saldırganlığına engel olacak olan bizim birliğimiz" dedi.

PETROL VE GAZIN VANASINI KAPATIRIZ TEHDİDİ

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Nikolay Zhuravlev, Rus Haber Ajansı'na (TASS) verdiği demeçte, Avrupa ülkelerinin Rusya Federasyonu'nu uluslararası bankalar arası ödeme sistemi SWIFT'den çıkarmaları halinde, Rusya'dan petrol, gaz ve mineral alamayacaklarını söyledi.

Zhuravlev, 'SWIFT bir ödeme sistemidir, bir hizmettir. Bu yüzden Rusya'yı SWIFT'den ayırırlarsa döviz alamayacağız, ancak alıcılar, en başta Avrupa ülkeleri kendi mallarımızı, petrol, gaz, metaller ve diğer önemli ürünleri tedarik etmeyecekler. Böyle bir şeye ihtiyaçları var mı? Sanmıyorum.' dedi.

Zhuravlev, SWIFT'in uygun ve hızlı olmasına rağmen para transferlerinin tek yolu olmadığını kaydetti.

Ayrıca İngiltere ve ABD'nin ortak kararının Rusya'yı SWIFT sisteminden atmak için yeterli olmadığını belirten Zhuravlev, bunun için bu sisteme katılan tüm ülkelerin ortak kararı gerektiğini belirtti.

DOĞAL GAZ KRİZİNE KATAR ÇÖZÜMÜ

Rusya-Ukrayna gerilimi nedeniyle Rusya'nın Avrupa'ya yaptığı doğalgaz sevkiyatının aksamaya uğraması durumunda, Katar ABD'nin yardımıyla doğalgaz müşterilerini bazı doğalgaz sevkiyatlarını yeniden Avrupa'ya yönlendirme konusunda ikna edebilir.

Açıklamayı konuya yakın bir kaynak yaparken, kaynaklardan biri konunun önümüzdeki hafta Washington'da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad al-Thani ile Başkan Joe Biden arasında görüşüleceğini söyledi.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 104
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi de ne zaman kadar kapatacak? Bekletip bir tarafına mı sokacak? Ekonomisi ne olacak? Taviz veren diğer tavize hazırlansın. Gerektiğinde kavga etmesini bileceksin.
    Cevapla
  • No gazz 2 yıl önce Şikayet Et
    Gazı olan düdüğü çalar bu böyle bitti
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet yaptirima agir yaptirimla karsilik verecek putinin bu lafi almanyada benzini 20 Cent paglastirdi birde vanayi kapasa benzin olur 3 euro zaten 2 euroya dayandi almanya bunu biliyor ondan her yere bisiklet yolu yapmaya basladi ilerde cok az kisi araba kulana bilecek
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile abd bir tezgah kurmuslar ve oynuyorlar.ukrayna bahane.aslinda rusya ile abd nin cikarlari kesisiyor.AB nin parcalanmasi,Türkiyenin parcalanmasi.Abd ve rusya bir tasta iki kus vurma cabasinda.Rusya kötü polisi oynuyor.Avrupa her ne kadar ekonomisi guclu ise de ,corono döneminde gördük ki birberine olan baglari cok zayif.birbirlerinin maskelerine ,tibbi malzemelerine el koydular.zayif olduklari bir konuda hükümetlerin secimden sonra bir türlü kurulamamasi.Abd ikinci dünya savasindan sonra Avrupayi öyle isgal etmis ki.kus ucmuyor.lakin son yillarda geri cekilmeye basladi.tüm dünyada oldugu gibi.Artik dünya
    Cevapla
  • A Demba ba 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu soğuk havalarda Rusya'nın suyu ısınıyor. Gariplik şu: koca Rusya, edebiyatıyla, teknolojisiyle, koca kıta büyüklüğündeki heybetiyle sadece bir kişinin (boyu da 1.68) eline kaldıysa bitmiş demektir. Bu istikrar değil, kahtı ricaldir. Gorbaçovdan hiç bir şey öğrenmiş bu KGB robotu. Rusya bu gidişle ikinci kez dağılacak.
    Cevapla
  • Kısadan kork 2 yıl önce Şikayet Et
    Merminin boyu kaç kiii
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Mühim olan boyu değil, işlevi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle