Son dakika haberi... Cep telefonu satışında ÖTV mahrahları artırıldı: Fiyatlar düşecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile cep telefonu tesliminde ÖTV matrahları yeniden belirlendi. Tütünde de özel tüketim vergisi matrahları değişti.

GİRİŞ 19.04.2022 09:45 GÜNCELLEME 19.04.2022 09:51
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile cep telefonu tesliminde ÖTV matrahları yeniden belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre özel tüketim vergisi matrahı 1.500 TL'yi aşmayan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 25 oldu.

Damarlarını kopardık: Türkiye'den başka bir tek ABD yapabiliyor, operasyonda Fransa detayıDamarlarını kopardık: Türkiye'den başka bir tek ABD yapabiliyor, operasyonda Fransa detayı

Son dakika: ABD'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'F-35'  açıklaması: Bu bir fırsat...Son dakika: ABD'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'F-35' açıklaması: Bu bir fırsat...

ABD'den yeni seyahat kararı: Aralarında Türkiye de var!ABD'den yeni seyahat kararı: Aralarında Türkiye de var!

Özel tüketim vergisi matrahı 1.500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olarak belirlenirken, 3 bin TL'nin üzerindeki telefonlarda yüzde 50 oldu.

Cep telefonu satışında ÖTV mahrahları değişti

Daha önce yüzde 25'lik dilimde 1.200 TL'yi geçmeyen telefonlar yer alıyordu. Yüzde 40'lık dilimde ise 1.200-2 bin 400 TL'lik ÖTV matrahı olan telefonlar bulunuyordu.

Son dakika... Erdoğan'dan Filistin hamlesi: Herzog'u arayıp şartını sunacak!Son dakika... Erdoğan'dan Filistin hamlesi: Herzog'u arayıp şartını sunacak!

FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 99 isim hakkında gözaltı kararıFETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 99 isim hakkında gözaltı kararı

FİYATLAR DÜŞECEK

Yeni ÖTV düzenlemesiyle lüks pahalı telefonların fiyatlarında değişiklik olmazken fiyatı ucuz cep telefonlarına kademeli olarak indirim gelecek.

TÜTÜNDE DÜZENLEME YAPILDI

Ayrı bir kararla tütündeki ÖTV matrahları da yeniden belirlendi. Buna göre net muhtevası 500 gramı geçmeyen ambalajlarda olan tütünlerde vergi oranı yüzde 55, asgari maktu vergi tutarı 0,0921 ve maktu vergi tutarı 0,8370 oldu. 500 gramı geçen ambalajlarda olan tütünlerde de aynı oran belirlendi.

YORUMLAR 114
  • Şükrü 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kararname de stokcu ve fırsatçılar için çıkarın etkili yöntemler uygulayın fasa fiso
    Cevapla
  • Şükrü 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin derdi gıda sağlık .telefon sigara düşmesede olur. Akaryakıt ve gıdayı düşürün gücünüz yetiyorsa
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Gıdayı düşürün ramazan geldi diye çarşı çok yükselmiş geçen ayla aşırı fark var telefon falan lüx oldu artık mutfak tüpü 300 lira
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    biri çıkıp zammı marketler yapıyor dese şaşırmam
    Cevapla
  • cgncgcgm 1 yıl önce Şikayet Et
    tuşlu telefonlar var onları kullanabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle