Yerli otomobil Togg için iş birliği teklifi

Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin 'Togg'u çok beğendik. Öyle büyük ve inovatif projelerde yeni iş birlikleri başlarsa çok güzel olur' dedi.

GİRİŞ 10.05.2022 14:54 GÜNCELLEME 10.05.2022 14:55
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin ve beraberindeki heyetle görüştü.

Buradaki konuşmasında, Türkiye ve Kazakistan'ın hem diplomatik hem de ekonomik düzeyde istikrarlı, sürekli gelişen ilişkilere sahip olduğuna işaret eden Varank, iki ülke arasındaki ilişkilerin Orta Asya'daki ilişkilere örnek olacak seviyede olduğunu söyledi.

Bakan Varank dev fabrikayı çekti! İşte Togg'un inşaatıBakan Varank dev fabrikayı çekti! İşte Togg'un inşaatı

Varank, ülkeler arasındaki birçok siyasi mekanizmayla ilişkileri iyi noktalara taşımaya çalıştıklarına dikkati çekerek "Daha önce dış ticaret anlamında koyduğumuz 10 milyar dolarlık bir hedef var. Bu hedefe ulaşmak için biraz yolumuz var. Şu anda 3 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmimiz var ama bunu da birçok kanalı geliştirerek artıracağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Bugün yapılacak devlet başkanları düzeyindeki görüşmelerle ticari ilişkilerin nasıl artırılacağına ilişkin konuların ele alınacağını ifade eden Varank, Türkiye'deki teknopark ve start-up tecrübesini Kazakistan ile paylaşmayı önemsediklerini dile getirdi.

Varank, ekonomilerin girişimcilik ve teknoloji tabanlı şirketler üzerinde inşa edilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak bugün imzalanacak iş birliği anlaşmalarının da bu amaca hizmet edeceğini kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkileri beraberce daha ileri taşıyacaklarını söyleyen Varank, "Ülkelerimiz arasındaki potansiyeli açığa çıkaracak işleri beraberce geliştireceğiz. İki ülkenin potansiyeli de yüksek. Çok daha müreffeh iki ülkeyi beraberce iş birliği içinde yakalamış olacağız." ifadesini kullandı.

"TOGG'U ÇOK BEĞENDİK"

Bakan Mussin de dün gerçekleştirdikleri Bilişim Vadisi ziyaretiyle ilgili olarak Türkiye'de bilgi teknolojileri sektörünün salgın döneminde kendini kanıtladığını ve bu alanlarda iş birliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye'den çıkan Trendyol ve Hepsiburada gibi dijital platformları da incelediklerini dile getiren Mussin, Türk mallarının Kazakistan'da iyi bilindiğini, dijital platformlarla iş birliğinin iki ülkenin ekonomik refahı için faydalı olacağını vurguladı.

Mussin, Bilişim Vadisi ziyaretlerinde Türkiye'nin Otomobili Togg'u da gördüklerini ifade ederek "Onu çok beğendik. Öyle büyük ve inovatif projelerde yeni iş birlikleri başlarsa çok güzel olur." dedi.

Görüşmede, iki ülke arasında ortak e-imza oluşturulması, Türk Devletleri Teşkilatına ait teknoparklar kurulması, Kazakistan'ın Dijital Devlet modeline geçişine ve dijital dönüşümüne Türkiye'nin verebileceği katkılar, bilişim sektörüne yönelik insan kaynağı yetiştirmeye yönelik iş birliği fırsatları, akıllı şehirler, uzay, standardizasyon ve metroloji alanlarında potansiyel iş birlikleri konuları ele alındı.

YORUMLAR 51
  • Basri ak 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallah herkeste çok iyi yaşıyor hele memur kesimi hep ağlıyor zaten 20 bin maaş alsada gene ağlar maşallah yollara cikiyorsun hep lüks araçlar evet pahalılık var ona kimsenin itrazi yok ama ağlamayın beteri beteri var domatez 25 TL diyorsun ama hiç bir markete domatez yok ne hikmetse paliysa almayın ellerinde kaldımi çürüyüp çöpe atacaklar kimse almasın bir hafta bak fiyatlar nasıl düşüyor
    Cevapla
  • Kazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu memur maaşıyla herhalde 100 sene yemez içmez biriktirirsek alırız bi Tog.Bırakın arabayı marabayı millet patates soğana muhtaç olmuş.Beğenmediğin elma bile 10 TL.olmuş.Domatesin kilosu 25-30TL.olmuş .Memur maaşı hal yerinde sayıyor,bu memur çocuk okutmuyor,yemiyor,içmiyor,giyinmiyor mu zannediyorlar acaba.
    Cevapla
  • zibidi 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten ilk sene makam arabası gibi özel işlerde kullanılacak biz alamayacağız
    Cevapla
  • Düşünür 1234 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazarcılık veya işportacılık yap. İşin büyürse dükkan açar esnaf olursun. İşçi patronu az maaş verince işi bırakıp daha yüksek maaşlı iş arıyor. Sen niye devletin yakasını bırakmıyorsun. Döverekmi tutuyorlar.
    Cevapla
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaa kardeşim ne ağladın asgari üçret alan napsın ayrıca Domates 8 TL sen Nerde yaşıyorsun
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    amma ağladın, mendil aç sadaka versim geldi.
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret ile evini gecindiren ler var ah bu memurlar memurlar varya
    Cevapla
  • Ölümlü 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana asgari ücret verelim
    Cevapla
  • Bekşr 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaksak kendimiz yapalım. Kimseye güvenmeyelim. Kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Yavaş yavaş bağımlı hale getirilip sonra rafa kaldırtılan bir proje haline getirmelerine müsaade etmeyelim.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    YAZININ BAŞLIGI BENI SEVINDIRDI,nasil ki gavur gavurun yardimina koşuyor senelerce bizi kandirdilar...Insan haklari Dil,Din,renk farkinin bir öneminin olmadigini söylediler!ama Ukraynada yalanlari gün işigina çikti,be bunlarin allah belasini versin temennisinde bulunuyorum, birazda geç olsa uyandik,allaha şükür.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce İngilizler geldi ortaklık teklifi şimdi de bunlar geliyor yani sanki Dünyada başka araba markası yok insanlar acaba bizden ne istiyor anlayamadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu