Konutta yeni adım! Kredi faiz desteği ve kira yardımı verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, afet riski altındaki yapılardan anlaşmayla tahliye edilen hak sahipleri ile gecekondu sahiplerine kira yardımı yapılabilecek, kullanacakları kredilere faiz desteği verilebilecek.

Konutta yeni adım! Kredi faiz desteği ve kira yardımı verilecek
Konutta yeni adım! Kredi faiz desteği ve kira yardımı verilecek
GİRİŞ 03.06.2022 16:36 GÜNCELLEME 03.06.2022 16:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

"6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı Veya sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar"ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar"ın adı "6306 Sayılı Kanun Kapsamındaki Yapıları Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar" seklinde değiştirildi.

KREDİ FAİZ DESTEĞİ VE KİRA YARDIMI VERİLECEK

Yapılan düzenlemeyle, 16 Mayıs 2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yapıları malik, kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olmaksızın kullananlar ile yapılacak anlaşmaya, bunlara yardım yapılmasına, enkaz bedeli ödenmesine, bankalardan kullanacakları kredilere dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

"Kira yardımı yapılması ve/veya faiz desteği verilmesi" başlıklı düzenleme kapsamında ise uygulamanın gerektirmesi halinde, uygulama alanı içerisindeki yapılardan anlaşmayla tahliye edilen hak sahipleri ile gecekondu sahiplerine kira yardımı yapılabilecek ve/veya bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği verilebilecek.

Düzenleme ile uygulama alanı da "Cumhurbaşkanı kararıyla ilan edilen riskli alan ile Bakanlıkça belirlenen rezerv yapı alanı ve riskli yapının veya yapıların bulunduğu alan" olarak değiştirildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    doğrumu acaba,adam gitsin hazine arazisine kaçak gecekondu yapsın,sonra hakkında kanuni işlem yapılacağı yerde üstüne üslük devletten yardım alsın. ve kanunlara saygılı vatandaş kirada yada kanuna uygun aldığı tapulu bodrum katlarında otursun.sen şimdi vatandaşa uyanık olsaydın,boş gördüğün araziye sende bir gecekondu dikseydin diyorsun.
    Cevapla
  • Şevki Erdinç 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi şehirler olur
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi banka kredi veriyorki destek verilecek max 200 bin kredi oda yani boş çevirmemek için sebepleri faiz %20 lerde enflasyon % 80 banka zarar edermiş fazla kredi verirse.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır haram bu toplumu bataklığa batırmaya hakkınız yok
    Cevapla
  • Muhammet DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Amenna ve sedakna faiz haramdır. ama büyük ihtimalle senin faizsiz hiç bir işinde yoktur. genelde toplumda bu vaazları kendi yutar salkımı ele verir talkını misali kişilerin yaptığıda bir vakıadır.
    Cevapla
  • hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Krediyi verip vermeme yetkisi ilgili bankaya aittir ilgili şahsın kredi sicili bozuksa kredi çıkmayabilir sonuç olarak ilgili bakanlık sadece faiz desteğini krediyi vatandaş çektikten sonra ilgili hesaba yatırmaktadır max 10 vade şeklinde aktarılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti