İşte 560 bin kişiyi kapsayan kadro müjdesinin detayları

Bakan Bilgin'in kadro müjdesi verdiği sözleşmeli personelle ilgili çalışmanın detayları ortaya çıktı.

İşte 560 bin kişiyi kapsayan kadro müjdesinin detayları
İşte 560 bin kişiyi kapsayan kadro müjdesinin detayları
GİRİŞ 08.06.2022 08:58 GÜNCELLEME 08.06.2022 09:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in önceki akşam duyurduğu "sözleşmeli personele kadro" müjdesi 560 bin kişiyi kapsıyor. 

Çalışmanın detayları ile ilgili Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul şu bilgileri verdi:

Son toplu sözleşmede, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda bir metin yazılmıştı. Şu anki personel 2022 sonuna kadar sözleşmeliye geçti.

Burada sözü edilen sözleşmeliler, 4/B'li personel. Bu çalışma sadece bunları kapsıyor. Yaklaşık 500 bin 4/B'li personel bulunuyor.

4/B'li personeller isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecekler. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki 4/B'li personel için 3+1 uygulaması var. Bu süreyi tamamlayanlar isteğe bağlı olarak geçiş yapabiliyor.

Bu 400 bin personel çıkarıldığında, geriye yaklaşık 100 bin personel kalıyor. Biz Memur-Sen olarak bu konuda çalıştaylar yaptık.

Çalışmanın sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı ve bakanlık ile paylaştık. Ek gösterge sonrası bu konu da çözüme kavuşacak.

KAYNAK: AKŞAM
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrette çalışıyorum başka gelirimiz yok ev kira elektrik doğal gaz su evin masrafı biz ne yapacaz amasya merkez belediyede çalışıyorum
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Temmuzda yürürlüğe girecek sekilde yasalaşsa olmaz mı bir nebze de alt gelirli ve mağdur gruba faydalı işler hizlandirilsa dünya durmaz herhalde
    Cevapla
  • biz 1 yıl önce Şikayet Et
    Taşarondan sözleşmeli kadroya alınan çoğu belediyelerde görevli 4/c liler hem ücretleri hem kadroları ne olacak .Bunların hepsi mevcut şartlarda ev geçindiriyor biraz merhamet
    Cevapla
  • Tuğba 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımcı hizmetler sınıfın da çalışan hizmetli memurlar ne olacak peki
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım lütfen yardımcı hizmetler sınıfında çalışan hizmetli arkadaşları bir kereye mahsus ünvan değişikliği istiyoruz
    Cevapla