Başkan Erdoğan'la görüşme sonrası Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Görüşme sonrası Atalay, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 16.06.2022 20:19 GÜNCELLEME 16.06.2022 20:46
Bu Habere 271 Yorum Yapılmış

Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam gelecek mi sorularının sorulduğu bir dönemde sürpriz bir ziyaret gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti.

GÖRÜŞME SONRASI ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Toplantının ardından Atalay açıklamalarda bulundu. İşçilerin sıkıntılarından bahssettiğini söyleyen Atalay, asgari ücrete zam konusunda açıklama yapılacağını ve görüşmenin olumlu geçtiğini dile getirirken, zam yapılacağının sinyalini verdi.

Atalay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çalışma Bakanlığı ekipleri çalışma yürütüyor. Toplumu memnun edecek bir rakam olur umarım. Güzel bir görüşme oldu. Kamuoyunun bildiklerini A'dan Z'ye anlatma imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımız da bunlarla ilgili arkadaşlarımız çalışma yapıyor, önümüzdeki günlerde ilgili çalışmayı da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi" ." dedi.

Atalay, "Her ay enflasyon rakamları açıklanıyor. Asgari ücret için Aralık'ı Ocak'ı beklemeyelim. Bununla ilgili biz Aralık ayı dışında asgari ücret tespit komisyonunu toplamadık. Ama şartlar öyle getirdi ki bırakın Aralık ayını Haziran ayında insanlar alım gücünü kaybetti. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna müsbet bir haber verebiliriz bundan biz de memnun oluruz.." diye konuştu.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde yaptığı açıklamada vatandaşın alım gücünün yükseltilmesine dikkat çekti. Temmuz ayında memurlar ve emekliler enflasyon farkı alacak ancak gözler asgari ücrette değişim olup olmayacağı yönündeydi. Masada dar gelirlilerin maaşlarının yükseltilmesi için atılacak adımlar olacak.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 271
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret ile çalışan kaç kişi var Allah aşkına zaten bir çok işyeri ve fabrika 6000 tl üstünde veriyor, bugün Asgari ücrete %40 zam yapılsa kimse itiraz dahi etmez, böyle belini asgari ücrete vermiş bir iki tane işveren 4250 diyerek elemanını sömürüyor, belki onların sesi çıkar ama hiç olmazsa onlarda 6000 tl vermeye başlar.
    Cevapla
  • ffaarriikk5 1 yıl önce Şikayet Et
    reis büyük adamdır ama asgari ücretli çok ezildi, yazık oldu memleketimizin adamlarına, adı üstünde asgari ücret, bu fiyat altında adam çalışması yasak yani çalışanın minimum alacağı miktar, ama görün ki memlekette asgari ücretin yarısına adam çalıştıran çakallar dolu... Herkes hep banacı kimse kimsenin umrunda değil zekat, sadaka, fitre, fidyeleri ödemeye kimse özen göstermiyor herkes dünyacı, o yüzden derdimizde dünyalık
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan reise eyt den bahsettinmi
    Cevapla
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 30 zam yapilr fiyatlar enaz yüzde 50 artar, gariban daha çok içeri girer ekmek 5 TL hayırlı olsun...
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin büyüdüğü asgari ücretten anlaşılır refah payı verilir ele güne kimse muhtaç olmaz. 5 yıl boyunca vatandaş para sıkıntısı çekmemesi lazım seçimin amacı bu olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle