Petrol fiyatlarında resesyon baskısı

ABD ekonomisinin resesyona girmesi olasılığının fiyatlandığı küresel pazarda petrol fiyatları baskılanmaya devam ediyor. Bu gece saatlerinde yüzde 3' civarı gerileyen petrol sonrasında kayıplarını geri aldı ve yeniden 110 doların üzerine çıktı.

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı
Petrol fiyatlarında resesyon baskısı
GİRİŞ 23.06.2022 08:57 GÜNCELLEME 23.06.2022 08:57

Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyon ile mücadele ederken ABD ekonomisinin resesyona girmesi olasılığının bilincinde oldukları söylemi küresel pazarda talebin yavaşlayacağı endişeleri ortaya çıkararak petrol fiyatlarını aşağı çekiyor.

BoE'nin ardından ECB'nin de faiz artırımına gidecek olmasının küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı, yüksek enflasyonun hane halklarının harcama güçlerini aşağı çekmesinin akaryakıt talebini de azaltacağı değerlendirmeleri petrol fiyatlarını baskılıyor.

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı fiyatları aşağı çekmeye devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde ABD ham petrolü yüzde 3 düşüşle 103 dolara; brent petrol de yüzde 3'e yakın kayıpla 109 doların altını gördükten sonra kayıplarını geri aldı.

Fiyatlardaki dalgalanmalar sonrası brent petrol 110 doların ABD ham petrolü de 105 doların üzerine çıktı.  

Analistler, ikinci çeyrek sonu yaklaşırken ABD ve Avrupa merkezli hedge fonlardan gelen pozisyon kapatma satışlarının da petrol fiyatlarındaki gerilemede rol oynadığını belirtiyorlar.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL