Facebook'un sahibi Meta'yı zor günler bekliyor! İşe alımlar azaltılıyor

Meta, rakipleri karşısında şu sıralar zor günler geçiyor. Hisselerde yaşanan düşüş sonrası şirket, işe alınacak personel sayısını azaltacağını duyurdu.

Facebook'un sahibi Meta'yı zor günler bekliyor! İşe alımlar azaltılıyor
Facebook'un sahibi Meta'yı zor günler bekliyor! İşe alımlar azaltılıyor
GİRİŞ 01.07.2022 10:23 GÜNCELLEME 01.07.2022 10:23

Reuters'e göre Meta, bu yıl işe alınacak mühendis sayısını yaklaşık yüzde 30 oranında azaltacak. Meta daha önce gelirlerde beklenen düşüş ve işe alım planlarını yavaşlattığını daha önce zaten açıklamıştı. Ancak Zuckerberg kesin rakamlarla daha fazla ayrıntı paylaştı. Bu yıl Meta, 10.000 yeni mühendisi işe almak yerine yalnızca 6.000 ila 7.000 arasında kişi işe alacak. Meta CEO'su Mark Zuckerberg her hafta çalışanlarla bir araya geldiği bir etkinlikte konuyla ilgili şirketin "yakın tarihte gördüğü en kötü düşüşlerden birini" yaşadığını söylediği iddia edildi. 

Meta şirketinin Ürün müdürü Chris Cox, çalışanlara gönderdiği bir notta şirketin kararı ile ilgili "Burada kritik zamanlardan geçtiğimizi ve esen rüzgarların şiddetli olduğunun altını çizmeliyim. Ekiplerin çok büyük yeni mühendis ve bütçe akışı beklememesi gereken, daha yavaş bir büyüme ortamında kusursuz bir şekilde çalışmalıyız" ifadelerine yer verdi.

META GELİRİNİ ARTIRMAK İÇİN YENİ YOLLAR ARIYOR

Meta gelirini artırmak için yeni planlar yapıyor. Özellikle Instagram Reels'ten mümkün olduğunca çabuk para kazanmayı da hedefliyor. Reels'e harcanan zaman, geçen yıldan bu yana dünya çapında iki kattan fazla arttı, bu büyümenin yüzde 80'i ise Facebook'tan geliyor. Şirket bu nedenle Facebook'u TikTok'a benzer bir arayüzle değiştirmek istiyor.

Facebook, TikTok ile rekabet edebilmek baştan aşağı yenilecekFacebook, TikTok ile rekabet edebilmek baştan aşağı yenilecek

Meta, yılın ikinci yarısında yapay zeka girişimlerinin yanı sıra WhatsApp ve Messenger'a da odaklanmayı planlıyor. WhatApp topluluklarını 2022'nin sonunda dünya geneline sunmaya hazırlanıyor. WhatsApp Toplulukları sayesinde kullanıcılar ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabiliyor. Böylece, kullanıcılar tüm Topluluğa gönderilen güncellemeleri alabiliyor ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabiliyor. Şirket ayrıca, önümüzdeki içerik üreticilerinin para kazanabildiği Instagram Creator için ek özellikler sunacak. Meta, böylece sahibi olduğu platformlara daha fazla kullanıcı çekmeye çalışacak.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu