Twitter ile anlaşmasını fesheden Elon Musk ucuz kurtulamayacak!

Twitter'ı satın almaktan vazgeçen Elon Musk, anlaşmaya göre 1 milyar dolar ödeyecek. Ancak uzmanlara göre Elon Musk'ın bu hamlesi dünyanın en zengin adamına en az 20 milyar dolar kaybettirecek.

Twitter ile anlaşmasını fesheden Elon Musk ucuz kurtulamayacak!
Twitter ile anlaşmasını fesheden Elon Musk ucuz kurtulamayacak!
GİRİŞ 10.07.2022 13:24 GÜNCELLEME 10.07.2022 13:25

New York Üniversitesi'nden Scott Galloway adlı ekonomist, Elon Musk'ın Cuma günü 44 milyar dolarlık anlaşmadan çekildikten sonra Twitter ile kaçınılmaz yasal savaşı kazanma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyerek, Musk'ın milyarlarca dolar ödemeyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Musk, anlaşmadan çekildiği için zaten Twitter'a 1 milyar dolar ödeme yapacak. Ancak iddialara göre Twitter şirketinin yönetim kurulu kapsamlı yasal işlem başlatılması için mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Bu nedenle Galloway, 1 milyarlık ödemenin artık "tartışmalı" olduğunu söyledi.

ELON MUSK TWITTER'A EN AZ 20 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİR

Musk, Twitter hisselerinin düşmesine neden oldu. Nisan ayında Twitter'ı Musk'ın alacağının açıklanmasının ardından şirket hızla değer kaybetmeye başladı. Bu nedenle Twitter, mahkemeden Musk'ın Twitter için teklif ettiği 44 milyar dolar ile şu anki değeri arasındaki farkı ödemesini talep edebilir.

Wedbush Securities Yatırım Bankası'nın analisti Dan Ives, Twitter'ın şu anki değerini hisse başına 30 dolar olarak değerlendirdi. Anlaşma yapıldığında Musk, Twitter'a hisse başına 54.20 dolar ödeyecekti. Bu da şirketin şu anki değerinin 23 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Musk'ın 44 milyar dolarlık telifinden 21 milyar dolar daha az.

Scott Galloway Musk'ın ödeyeceği tahmini tazminatı "Bu adam 20 milyar dolarlık bir karara bakıyor olabilir" sözleriyle açıkladı.

Musk'ın avukatları Twitter'a yazdığı bir mektupta, şirketin platformdaki sahte hesapların sayısını doğru bir şekilde açıklamayarak anlaşmayı ihlal ettiğini savundu. Ancak uzmanlar, bunun anlaşmadan vazgeçmek için bir gerekçe olmadığını söyledi. Dolayısıyla mahkemenin Twitter'ın tazminat talebini haklı bulma ihtimali oldukça yüksek.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshettiElon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti

Satın alma sürecinde tek kaybeden Twitter olmadı. Musk'ta Twitter'ı satın almak için anlaşma sağlandığını duyurmasından bu yana servetinden 65 milyar dolar kaybetti.

Twitter aşkı Elon Musk'ın servetinin neredeyse yarısını sildi süpürdü!Twitter aşkı Elon Musk'ın servetinin neredeyse yarısını sildi süpürdü!

Bir grup hukuk uzmanı Cumartesi günü Reuters'e, Twitter'ın Musk ile olan anlaşmazlığında üstün olduğunu, ancak Twitter'ın daha düşük bir meblağ için mahkemeye gitmeden Musk ile pazarlık yapmaya çalışma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!