TUA'dan, Starlink uydularına ilişkin açıklama

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye'nin çeşitli noktalarından görüntülenen "Starlink" uydularının dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesi olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 24.07.2022 11:49 GÜNCELLEME 24.07.2022 13:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ajansın Twitter hesabından, 23 Temmuz 2022 gecesi görüntülenen "Starlink" uydularına yönelik paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, uydu sistemlerinin bulundukları yörüngeye bağlı olarak dünya üzerinde belirli bir bölgeye ya da yörüngesi üzerinde bulunan ülkeleri kapsayacak şekilde fırlatıldıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Uydu takım yıldızları ise dünya üzerinde her noktaya kesintisiz kapsama sağlamak için tasarlanan birden fazla uydu olarak adlandırılır. 23 Temmuz 2022 gecesi Türkiye'nin çeşitli noktalarında görüntülenen Starlink uyduları da dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesidir."

 

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • yavuzz 1 yıl önce Şikayet Et
    biz de bunu yedik...
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    İnternet denince siz gençlerin aklı zaten tutuluyor.Nede olsa Oyunlarınızı takılmadan oynayabileceksiniz ya sizin akıl hep onlarda zaten.
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gençler bilgisayar başında oyundalar iş bizlere kaldı maalesef.Herşeye saf ve temiz kalbinizle bakıyordunuz ya onun içindir onyıllardır ABD ve AB tarafından sömürülüyoruz.
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş genç bir beyinsen şunları da bilirsin o zaman;Uydular çok farklı amaçlarla kullanılabilir,gözlem,koordinat belirtme,lazer işaretleme,dinleme, Elekromanyetik dalgalar yayarak veya yüksek frekans ile insanlar üzerinde etkiden tutunda uçak ve füzelere hedef verme yanında sizin odaklandığınız internet hizmetide sunabilirler.Milyarlarca dolara mal olacak bu uyduların ben sizin gibi saf davranıp sadece internet için kullanılmak için tasarlandıklarını düşünmüyorum.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Genclerimizin kafasi bulanik gelecek sizin kendi rahatinizdan daha fazlasi. Kuresel isinmanin bas mimari uydular ve antartika japon deneyleri haarp tenolojileri. Siz z kusagiyiz sevinciyle aylakliga devam edin. Tavuk bile su icerken goge bakarmis. Uzay acansimizin da z kusagindan farki yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle