Google Türkiye'de de kullanılan Duo servisini kapatıyor

Türkiye'de de oldukça geniş bir kitle tarafından kullanılan Google Duo uygulaması bu yıl sonuna kadar kapatılacak.

Google Türkiye'de de kullanılan Duo servisini kapatıyor
Google Türkiye'de de kullanılan Duo servisini kapatıyor
GİRİŞ 02.08.2022 09:30 GÜNCELLEME 02.08.2022 09:41

ABD ekonomisinin teknik olarak resesyona girmesinden sonra birçok  teknoloji devi firma yeniden yapılanma içerisine girdi. Google'da bazı servislerini kapatarak ya da diğer servisleriyle birleştirerek yeni bir yapılanma süreci içerisine girmiş durumda. Bu kapsamda Google, Apple'ın Facetime benzeri uygulaması olan Duo servisini tamamen kapatıyor. 

GOOGLE DUO KULLANICILARI GOOGLE MEET'E GEÇİRİLECEK

Yazılım devi, son günlerde Duo uygulamasını kullanmaya devam eden kullanıcılara  “Duo daha da iyi olacak” şeklinde bir bildirim göndermeye başladı. Aynı bildirimde Duo'nun Google Meet uygulaması ile birleşeceği de yazıyor. Böylece şirket iki görüntülü sohbet hizmetini tek uygulamada birleştirmiş olacak.

Meet kullanıcıları bu değişiklikten etkilenmeyecek. Ancak Duo ile Meet'in birleşmesiyle birlikte Duo uygulaması ve web sitesi tamamen kapatılacak.

Google Duo hizmeti 2023 yılından itibaren artık hizmet vermeyecek. 

KARAR ŞİRKETİN İŞE ALIMLARI AZALTMASINDAN SONRA GELDİ

ABD ekonomisinin teknik olarak resesyona girmesiyle birlikte birçok teknoloji devi işe alımları azalttığını ilan etmeye başlamıştı. Hatta Meta şirketi 18 yıllık tarihinde ilk kez zarar açıklamış ve işten çıkarmaların olabileceği sinyalini vermişti.

Google da ekonomik belirsizliğin karşısında işe alımları azaltan teknoloji devleri arasında yer alıyor. Ayrıca ‘Simplicity Sprint’ isimli yeni politika ile üretkenliği ve odaklanmayı artırmayı amaçlıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!