TUSAŞ, dünyanın beşinci büyük "Radar Kesit Alanı Test Tesisi"ni kuracak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak başta olmak üzere, geliştirilen diğer özgün platformlar için ihtiyaç duyulan radar kesit alanı testlerinin yapılacağı bir tesis kurulacağını açıkladı.

TUSAŞ, dünyanın beşinci büyük "Radar Kesit Alanı Test Tesisi"ni kuracak
TUSAŞ, dünyanın beşinci büyük "Radar Kesit Alanı Test Tesisi"ni kuracak
GİRİŞ 02.08.2022 10:18 GÜNCELLEME 02.08.2022 10:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), radar kesit alanı testlerinin yapılacağı bir tesis kuruyor.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise beşinci büyük radar kesit alanı test tesisi olması planlanan tesis, 2024'ün ikinci çeyreğinde faaliyete başlayacak.

MİLLİ MUHARİP UÇAK'IN RADARDA GÖRÜNMEMESİ İÇİN TESTLER YAPILACAK

Milli Muharip Uçak'ın radardaki görünürlük durumunu ve boyutunu tespit etmek için tasarlanan tesis, son teknoloji altyapısıyla dünyanın bu alandaki en modern tesislerinden biri olacak.

Platformun tasarım çalışmalarına katkı sağlayacak tesis, elektromanyetik dalgalar olan radar sinyallerini yansıtma miktarını da tespit edecek. Böylece gerçekleştirilen testler neticesinde Milli Muharip Uçak'ın radarda düşük görünürlük özelliği doğrulanacak.

HAVACILIK ALANINDA TÜRKİYE'Yİ DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTARACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, havacılık alanında Türkiye'yi dışa bağımlılıktan kurtaracak büyük yatırımlara imza atmayı sürdürdüklerini belirtti.

Kotil, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yakın zamanda inşaatına başlayacağımız radar kesit alanı, barındırdığı teknolojiyle dünyanın bu alandaki en gelişmiş tesislerinden biri olacak. Milli Muharip Uçak platformumuz için önemli bir testi daha böylece milli kaynaklarla ülkemizde gerçekleştireceğiz. Ülkemizin bağımsız havacılık ekosistemine katkı sağlamayı sürdüreceğiz."

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 6
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Radar yapamayan yapamadigi radarin testini yapacak. Otomobil yapamayan testini yapacak. Ucak yapamayan testini yapacak. Motor yapamayan bagimliligi kiracak. Algi algi da bi yere kadar. Olmayan bi seyi yapmis gibi soylemenin bi anlami yok. Allahu ekber daglarini orada yatan yigitleri unutmayalim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz görünmezlik diye bir şey olmaz zaten. Önemli olan çok az görünmesi, bir kuş veya bir dolma kalem kadar...
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç seçim olmayacak gibi açıklamalar yapıyor. seçimde cumhur ittifakı kaybettiği gün muhalefetin kapısına kilit vuracağı ilk tesis sayın kotilin olduğu yer. hayatları yerli sanayine zarar vermek ve engellemek üzere kurulan bir ittifak gelirse ne 2023, ne 2024 ü görme imkanımız var.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani Radara yakalanacak demek...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin vatan sevginiz ve heyacanınız hep daim olsun sizi ve ekibinizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti