Bakan Nebati'den sosyal konut mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin detayları paylaştı. Bakan Nebati "Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

GİRİŞ 12.09.2022 13:18 GÜNCELLEME 12.09.2022 14:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut projesine ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulunan Bakan Nebati "Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız" dedi.

Bakan Nebati ayrıca "Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları;

Ekonomi politikamızın hedefi sadece büyüme değil. Temel amacımız, ekonomik büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak.

Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başlatıyoruz.

Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız.

Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız.

Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ah nerde bır teslım etsınlerde gorsunler dunyanın kac bucak oldugunu ankara ıstanbulu gorduk ne hale getırdıler
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu döviz kurlarıyla yapmayı planladığınız evleri kaç liraya maledip kaç liraya kime satacaksınız.An itibariyle dolar 18,30 lira Euro 18,60 lira Kurkorumalı hesap formülüde işe yaramadı..Allah sonumuzu hayır etsin..Ama şu bir gerçek kendi ellerinizle Kemal'e iktidarı teslim edeceksiniz....
    Cevapla
  • Dogrular 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razi olsun sayin bakanim bu iş bunalmiş millete nefes olacak evi olmayanlara yapıp verin yeterki
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    hep istanbul türkiye ist ibaret..
    Cevapla
  • alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    döviz ve altını düşüremediniz boş işlerle uğraşıyorsunuz.
    Cevapla