Biden'dan 'petrol fiyatlarını düşürün' çağrısı

ABD'de petrol fiyatlarının yazın görülen zirvelerden gerilemesiyle ABD Başkanı Joe Biden petrol şirketlerine fiyatları düşürme çağrısını yineledi.

Biden'dan 'petrol fiyatlarını düşürün' çağrısı
Biden'dan 'petrol fiyatlarını düşürün' çağrısı
GİRİŞ 27.09.2022 09:41 GÜNCELLEME 27.09.2022 13:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Biden bir toplantıda yaptığı konuşmada geçen ay dünyada petrol fiyatlarının gerilediğini ancak bu düşüşün fiyatlara yansımadığını söyledi. Biden "Bu arada petrol ve gaz şirketleri milyarlarca dolarlık rekor kârlar açıklamaya devam ediyor." diye konuştu.

ABD'de vadeli ham petrol kontratları geçen ay yüzde 9,2 gerilemişti. Biden ülke çapında fiyatlarda dengesizlik olduğunu, düşük ham petrol işleme kapasitesi nedeniyle fiyatların Batı eyaletlerinde daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Biden "Akaryakıt istasyonu işleten ve pompa fiyatlarını belirleyenlere mesajım net; Ürün için ödediğiniz maliyeti yansıtmak için pompada fiyatı düşürün" ifadesini kullandı.

ABD'de yıl başında benzinin ortalama fiyatı galon başına 5 doları aşınca Biden benzer çağrıda bulunmuştu.

Çin'de artan vakalar ve küresel büyümenin yavaşlayacağı beklentisiyle uluslararası piyasalarda fiyatların düşmesiyle ABD'de de fiyatlar o dönemden bu yana ortalama 1 dolardan fazla düştü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • misafir8 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülkede brent petrol arttı diye zam geliyor. Biz petrolü bu ingiliz sömürgesinin breentine göre ayarlıyoruz. Mmuhtemelen bizim ingiliz yalakası haçlı pompacılara sesleniyor. Komik çok komik.
    Cevapla
  • zorbey 1 yıl önce Şikayet Et
    niyeki,
    Cevapla
  • Esra Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence kısa mesafelerde daha çok yürümeli, bisiklete binmeli veya toplu taşına kullanmalıyız veya Çin de ki gibi benzin zammını duyduğunuz anda ana arterlerde bütün halk kontakt kapatıp tepkisini ortaya koymalıdır. Bu OPEC oyunları tüm dünyada herşeyin pahalanmasana neden oluyor. Dünyada yaşam dengesini bozuyor. Petrole bağımlı olmayacağımız olası alternatifler ise yine bu OPEC üyesi güç odakları nedeniyle engelleniyor. Bizde daha az araba kullanalım.
    Cevapla