TOGG C-SUV fiyatı ne kadar olacak? Üst kademeden flaş açıklama! Yüzde 10'luk ÖTV dilimi...

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG için geri sayım başladı. Markanın C-SUV model araçları da yoğun ilgi görüyor. Peki TOGG C-Suv fiyatı ne kadar olacak? İşte, araca dair son gelişmeler!

TOGG C-SUV fiyatı ne kadar olacak? Üst kademeden flaş açıklama! Yüzde 10'luk ÖTV dilimi...
TOGG C-SUV fiyatı ne kadar olacak? Üst kademeden flaş açıklama! Yüzde 10'luk ÖTV dilimi...
GİRİŞ 28.09.2022 18:43 GÜNCELLEME 28.09.2022 18:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Otomobil Girişim Grubu veya kısaca TOGG, seri üretime geçmek için hazırlıklara başladı. Ülkemizin yerli üretim ilk tam elektrikli araçlarına vatandaş da yoğun ilgi gösteriyor. Bursa'nın Gemlik ilçesindeki devasa fabrikanın açılışına az bir süre kala gözler C-SUV modele çevrildi. Peki, TOGG C-SUV model araç fiyatı ne kadar olacak? 

Egzoz muayene ücreti 2022 | Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmamanın cezası ne kadar?TOGG C-SUV modelde egzoz muayene ücreti alınıyor mu?

TOGG FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 1 milyon 71 bin metrekare üzerine inşa edilen TOGG Fabrikası, 29 Ekim Cumartesi günü resmi olarak açılacak. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında milli bakiyeye kazandırılan TOGG, yıl sonunu ve yeni yıl başını seri üretimle geçirecek.

C-SUV FİYATINDA TAHMİNİ BEKLENTİ

2023'ün ilk çeyreğinde satışa sunulması beklenen TOGG C-SUV model araçların 910 bin TL liste fiyatına sahip olması öngörülüyor. İlk hesaplamalarda markanın yüzde 7 ÖTV kapsamında değerlendirileceği gündeme gelmişti. Fakat bu yüzdelik diliminin 10'a çekildiği netlik kazandı.

TOGG C-SUV

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TOGG'un ortaklarından Tuncay Özilhan, Dünya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"TOGG yüzde 10 ÖTV diliminde kesin kalıyor... Biz fizibilite yaparken ÖTV'yi yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de."

Alanında uzman isimler, ÖTV'deki belirsizliğin giderilmesinin akabinde TOGG C-SUV model araçların 910 bin TL'den satışa sunacağını savundu.

TOGG C-SUV ÖZELLİKLERİ

Türkiye ve Avrupa pazarında satışa çıkmaya hazırlanan TOGG C-SUV, 90 kWh hacmindeki bataryaya sahip. Araç tam dolumda 500 kilometrelik menzil imkanı sunuyor. 400 HP motor gücünü barındıran C-SUV modelde 100 kilometrelik kullanımda 18 kWh harcanıyor.

TOGG Logosu

Şarj dolumu ise yüzde 10'dan 80'e 30 dakikada tamamlanabiliyor. 0-100 KMH'yi 4,7 saniyede gören TOGG C-SUV, 180 KMH'lik azami hız sunmaktadır. Aracın 2022'nin sonu, 2023'ün başında pazara indirilmesi bekleniyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 2
  • başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuzmuş üçtane alim
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alabilenlere şimdiden hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin darısıda dar gelirliye inşAllah
    Cevapla