Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı! Rusya'dan ilk açıklama

Türk özel bankalarının ardından kamu bankaları da Rusya'nın ödeme sistemi Mir'den çıkıldığını duyurdu. Konuya ilişkin Rusya'dan yeni açıklama geldi. Açıklamada, "Bu kararın emsali görülmemiş bir ABD baskısı altında alındığı açık" denildi.

Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı! Rusya'dan ilk açıklama
Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı! Rusya'dan ilk açıklama
GİRİŞ 28.09.2022 12:59 GÜNCELLEME 28.09.2022 15:22
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Kamu bankalarının, Rusya'nın yerel ödeme sistemi Mir uygulamasının kullanımını durdurdukları açıklandı.

İki özel bankanın ardından üç kamu bankası da Mir'den çıktıklarını duyurdu.

KREMLİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Türk kamu bankalarının MIR kartlı ödeme sisteminden çekilmesine ilişkin Kremlin'dan son dakika açıklaması geldi. Sözcü Dmitry Peskov,, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bankalar ve ekonomik operatörlerin ABD'nin çok güçlü baskısı altında oldukları açık. Bu karar tamamen benzeri görüşmemiş baskı altında verildi. Bu baskıya karşı koymak için yolları ortaklaşa değerlendirmemiz gerekli" diye konuştu.

MİR SİSTEMİ NEDİR?

Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilen MiR'e Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bankası, Denizbank ve Halkbank dahil olmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelsinler burda banka acsinlar onun üzerinden islemlerini yapsinlar. Ozaman iki taraf icin iyi olur. Ama seytan ABD durmaz baska yaptirim ortaya cikarir. Bak Rusya bizi hirbirseye zorlamiyor sadece bizi zorlayan ABD dir.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Troy kart tercih edin arkadaşlar yerli mali
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rusya ile beraber bir sistem geliştirmeli ve bütün Türkistan ve doğu bunu kullanmalıdır.
    Cevapla
  • MEVLÜT 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili aleksandr fazla sıkıntı etme Türkiyeninde kendine özgü ödeme sistemleri var adı TROY bu ibareye sahip kartlardan sahip olursan hem ödemelerini yaparsın hemde amerika ve rus bankalarının komisyonlarından kurtulursun çözüm var yani rusyanın soğuk ve pahalı mekanlarında dinlenmek için kendini yorma
    Cevapla
  • Aleksandr 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Mevlut. Rusya'dayım. Hiçbir banka burada böyle bir kart sunmaz. Nasıl alınır? Mir kartımdan Troy kartına nasıl transfer yapılır? Nasıl yenilenir ve rublem hangi oranda lira ile değiştirilir? Bu soruların cevapları bulununcaya kadar Türkiye'ye Rus turist akışı azalacaktır ve muhtemelen büyük ölçüde.
    Cevapla
  • Vahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Turk ödeme sistemi yaratip ruslari ona dahil etmek gerek Bu en azindan turkiyeye gelececek ruslara cok faydali olur Rusyada bulunan turk bankalarinda ruslar hesap acarlar bu karta sahip olurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle