Volvo'nun üreticisi ülkeden TOGG'a övgü

Avrupa, Çin, Rusya ve Amerikan basınında geniş yer bulan TOGG, uluslararası basında konuşulmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük otomotiv markalarından Volvo'nun üreticisi olan İsveç'te de Türkiye'nin yerli otomobili TOGG konuşuluyor.

Volvo'nun üreticisi ülkeden TOGG'a övgü
Volvo'nun üreticisi ülkeden TOGG'a övgü
GİRİŞ 09.11.2022 14:16 GÜNCELLEME 09.11.2022 14:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye otomotiv alanında çağ atlatacak yerli otomobil TOGG'un Gemlik Kampüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 29 Ekim'de seri üretime başladı.

İsveç merkezli Expressen gazetesi, bir teknoloji üssü olarak tasarlanan Gemlik Kampüsü ve TOGG'u sayfalarına taşıdı.

Makalede, "Türkiye'nin yeni bir otomobil markası ve piyasaya sürülmeye hazır yepyeni bir elektrikli otomobili var. Devlet tarafından finanse edilen TOGG'un elektrikli SUV aracı, gözünü Avrupa'ya dikti.

TOGG C SUV Türkiye'de satışları 2023'ün üçüncü çeyreğinde başlayacak ve şimdiden Avrupa'ya ihracat planları yapıyorlar. Türkiye'de satışların başlamasından yaklaşık 15-18 ay sonra otomobili Avrupa'ya ihraç edebilirler" ifadelerine yer verildi.

"ERDOĞAN BAŞLANGICINDAN BU YANA DESTEK VERDİ"

Expressen makalesinde, Türk otomotiv endüstrisinin, büyük üretim tesisleri ile dünyanın en büyüklerinden biri olduğu belirtilirken, "Türkiye'nin şimdiye kadar kendi, yerli otomobil markası yoktu. Dört yıl önce, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu kuruldu.

Şimdi markanın ilk modeli C SUV, Gemlik Kampüsü'nde törenle tanıtıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, başlangıcından bu yana projeye destek verdi ve lansmanda konuştu" ifadelerine yer verildi.

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Gemlik fabrikası tam kapasiteye ulaştığında, burada yılda 175.000 araç üretilecek. Yaklaşık 4.300 kişi doğrudan, 20.000 kişi dolaylı olarak istihdam edilecektir." açıklamasına da yer verilirken, Gemlik Kampüsü'nde 2030 yılına kadar 1 milyon TOGG'un üretimi planlandığı belirtildi.

TEKNİK ÖZELLİKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Makalede, TOGG'un modelleri ve teknik özelliklerine de dikkat çekildi. TOGG C SUV'un, iki versiyonun piyasaya sürüleceği, orta modelin 201 beygir gücü, iki tekerlekten çekiş ve 7.6 saniyede 0'dan 100 km/s hıza sahip bir model olacağı ifade edildi.

402 beygir gücü, dört tekerlekten çekiş ve 0'dan 100 km/s hıza 4,8 saniyede çıkabilen diğer modelin, akü boyutuna ve motor gücüne bağlı olarak menzilinin değişeceği belirtildi.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 24
  • Karacabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyah beyaz haric
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Degerli dostlar.bu bizim arabamız.365 milyon türk dünyası 2 milyara yakın islam alemi var.inşaallah arabamızın pazarı hızla gelişip yok satacak insaallah.
    Cevapla
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece ulkemizdekiler alsa yine yeter Burak'ın dışarıyı
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    TOGG’u zorlu bir rekabet bekliyor, Avrupa’da bilinen her markanın çeşitli katagoride EV elektronik araçlar yapılıyor ve gelişiyor…. Uzak Asya da durum böyle….. Hele Çin’de kaç model EV elektronik araç var sayısını bilmiyoruz; Li, Nio, Xpeng, vs.. TOGG uygun fiyat olursa, kalite, servis ve yeterli şarj yerleri olursa yerli pazar başlangıçta yeter.
    Cevapla
  • Ecevit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya hadi sen git halk tv, tele 1, fox tv nin falan sitesine yorum yap. Buradaki insanlar genelde vatan millet sevgisi olan insanlardır. Sana ters gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle