İki petrol devi ülke anlaştı! Türkiye üzerinden dünyaya satılacak

Kazakistan farklı ülkelere satılmak üzere Azerbaycan'ın devlet şirketi SOCAR'ın ticaret koluyla, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinden Türkiye'nin Akdeniz Limanı'na 1,5 milyon ton petrol sevkiyatı yapacak.

GİRİŞ 10.11.2022 17:14 GÜNCELLEME 11.11.2022 14:43
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış
  • Türkiye adım adım enerjide merkez ülke konumuna yükseliyor. Dünya enerji krizinden geçerken Türkiye uzun yıllardır attığı adımların meyvelerini toplamaya başladı
     
  • Türkiye'den 2 petrol ve 5 doğal gaz enerji hattı geçiyor
     
  • Türkiye'nin 14 farklı noktadan doğal gaz girişi sağlayan alt yapısı var
     
  • Dünyanın doğalgaz ve petrol rezervlerinin yaklaşık yüzde 60'ına sahip olan Orta Doğu ve Hazar Havzası, enerjiyi tüketici pazarıyla buluşturmak için Türkiye kilit ülke konumunda

KAZAKİSTAN TÜRKİYE ÜZERİNDEN PETROL SATACAK

Kazakistan’ın 1 Ocak 2023'ten itibaren Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinden petrol sevkiyatına başlayacağı bildirildi.

Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, Parlamentodaki haftalık genel oturumdan sonra basına yaptığı açıklamada, petrol ihracatını çeşitlendirmek için özel yol haritası hazırladıklarını belirtti.

Dev gemi Türkiye'ye doğru yola çıktıDev gemi Türkiye'ye doğru yola çıktı

Türkiye enerji hatları

TÜRKİYE ÜZERİNDEN SEVKİYAT 6,5 MİLYON TONA ÇIKACAK

İsmailov, “Özellikle önümüzdeki yıl 1 Ocak itibarıyla Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinden 1,5 milyon ton petrol sevkiyatı için anlaşmamız var. Gelecekte bu yöndeki sevkiyatın 6 ila 6,5 milyon tona çıkarılması için çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Plan işe yaradı: Türkiye sessiz devrim yaptı, tüm dünya izlediPlan işe yaradı: Türkiye sessiz devrim yaptı, tüm dünya izledi

Bunun yanı sıra İsmailov, gelecekte Bakü-Supsa ve Bakü-Batum boru hatları üzerinden de Kazak petrolünün sevkiyatının gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA, HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 20
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşa faydası var mı onu diyin
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı bu şekilde devam kardeş kardeş el ele büyük Türkiye için yola devam sayın cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli ile
    Cevapla
  • Rrz 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot 27 . İşimize yarayacak olan ne
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu Zengezur koridoru açılmalı... Büyük kayıp yaşıyoruz..
    Cevapla
  • CokNet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazaklar açıkça ermeniyi destekliyor İran gibi.
    Cevapla
  • Müdafa 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    İZMAİL, sakın öyle densiz yorum yapma dilini ısır birlik ve beraberliğimiz için dua et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle