Antalya'da yabancılara konut satışı 2'ye katlandı

Antalya'da yabancılara konut satışı hızla artıyor. Rekor artışın başlıca sebebi Rusya-Ukrayna savaşı oldu. Geçen yılın ocak-ekim döneminde yabancıya 8,6 bin konut satılan Antalya'da bu yıl sayı 16,7 bine ulaştı.

Antalya'da yabancılara konut satışı 2'ye katlandı
Antalya'da yabancılara konut satışı 2'ye katlandı
GİRİŞ 18.11.2022 14:34 GÜNCELLEME 18.11.2022 14:34

Antalya, ekim ayında yabancılara konut satışında zirveye çıktı.

Satışların yanı sıra konutların değeri de hızla artıyor. Rekor artışın başlıca sebebi Rusya-Ukrayna savaşı olurken çoğu konut satışı savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılan Rus ve Ukraynalı vatandaşlara yapıldı.

Ekim ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 5,2 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2 bin 123 konut satışı ile Antalya aldı.

Geçtiğimiz yılın ocak-ekim döneminde ise yabancıya 8 bin 640 konut satılan Antalya'da bu yıl sayı 16 bin 779'a ulaştı.

50 BİN RUS VATANDAŞI İKAMET EDİYOR

Kentte ikamet izni alan Rus sayısı 50 bine, Ukraynalı ise 20 bine yükseldi. En çok tercih edilen ilçelerin başında Konyaaltı, Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu geldi.

Savaş nedeniyle geldikleri Antalya'da Rus ve Ukraynalılar aynı mahalleleri, siteleri paylaşıyor. Gayrimenkul piyasasındaki hareketliliğin önümüzdeki aylarda da devam etmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!