CHP'de kafalar karışık! Rifkin'in sicili kabarık çıktı: 2 ülkeyi batırdı

Kılıçdaroğlu'nun ekonomi alanındaki başdanışmanı olan Jeremy Rifkin'nin danışmanlığını yaptığı Portekiz ve İspanya ekonomisi krize sürüklenmiş ve Rifkin bu krizlerin baş sorumlusu olarak gösterilmişti.

CHP'de kafalar karışık! Rifkin'in sicili kabarık çıktı: 2 ülkeyi batırdı
CHP'de kafalar karışık! Rifkin'in sicili kabarık çıktı: 2 ülkeyi batırdı
GİRİŞ 01.12.2022 15:44 GÜNCELLEME 01.12.2022 15:45
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması beklenen ekonomi kadrosunda en dikkat çekici isim ise Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlarından Jeremy Rifkin.

Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin fikir babası olarak kabul edilen ABD'li yazar Rifkin Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel'in 3. Endüstri Devrimi politikası sırasındaki danışmanıydı.

PENSİLVANYA'DAN MEZUN OLDU

Amerikalı Rifkin'in eğitim kariyerinde öne çıkan en büyük ayrıntı ise ABD'nin Pensilvanya Üniversitesi'nden mezun olması var.

Bugüne kadar ekonomiyle ilgili 20 kitabı bulunan Rifkin yine Pensilvanya Üniversitesi'nin Genel Mezunlar Derneği'nden 1967 Liyakat Ödülü'ne layık görüldü.

DANIŞMANLIK VERDİĞİ ÜLKELER EKONOMİK KRİZLERE SÜRÜKLENDİ

Rifkin'in Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlığının yanı sıra iş kariyerinde başka ülkeler de bulunuyor.

Almanya'dan sonra İspanya'ya da ekonomik danışmanlık yapan Rifkin, sırasıyla Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa’ya ekonomi danışmanlığında bulundu.

Ancak Rifkin'in danışmanlığı sırasında Portekiz ve İspanya, atılan adımlarla ekonomik krizlere sürüklendi. Bu krizlerden Rifkin sorumlu tutuldu.

CHP'DE KAFALAR KARIŞIK

Öte yandan  ekonomi kadrosuna Amerikalı Jeremy Rifkin'i katan CHP, akıllara parti sözcü Faik Öztrak'ın sözlerini getirdi.

Öztrak, 2018 yılında hükümetin danışmanlık şirketi McKinsey ile yaptığı anlaşmayı hedef alıp "Bizim bürokratlarımızın neyi eksik de yabancı danışman tuttunuz? Bu şirketten bürokrasimizden yetişmiş kaç uzman var." ifadelerini kullanmıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 172
  • Mahonun intikamı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırmışlar gavurdan medet umar hale gelmişler.cehape hiçbir zaman yerli ve milli olmadıki şimdi olsun.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    abd den yatırım getirecekmiş milyar dolarlar getirecekmiş.eyvah eyvah biz bunları çok gördük faizini öderken 3 nesil mahvoldukk bunlar borç verir faiz alır bidikleri en iyi yatırım budur.
    Cevapla
  • EMNAM 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru, bugün dünyanın en yüksek faizi, ilk on yerine ilk 20 den çıkmış olmanın sorumlusu 500 milyar dolar borç alıp çoğunu ölü yatırımlarda kullanmış olmamızdır .
    Cevapla
  • B gz 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika uşağı CHP derhal kapatılmalıdır
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyük, iyice şaşırdılar
    Cevapla
  • Alparslan Bitlis 1 yıl önce Şikayet Et
    faikle dervişle ülkeyi mf ye teslim eden degilmiydi şimdide aynı ya çevirmek istiyorlar allah korusun ne mutlu türküm diyene türk yokmuydu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle