Zincir marketlere yeni kural geldi! Bundan böyle veriler Bakanlığın sitesine aktarılacak

Son dakika haberine göre, Zincir mağazaların satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sitesine aktarılmasına karar verildi. Bu sayede haksız kazancın önleneceği ve gıda enflasyonundaki köpüğün kalkacağı bekleniyor.

GİRİŞ 07.12.2022 00:16 GÜNCELLEME 07.12.2022 09:19
Bu Habere 264 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre zincir mağazalar satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktaracak.

ŞUBELER VE SATIŞA SUNULAN ÜRÜNLER BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ SİSTEME AKTARILACAK

İlgili yönetmelik şöyle:

"Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür. Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir."

Ayrıca, yönetmeliğin hükümlerinin uygulanmasını Ticaret Bakanlığı yürütecek.

20 firmaya fahiş fiyat soruşturması! Zincir marketler savunma veriyor20 firmaya fahiş fiyat soruşturması! Zincir marketler savunma veriyor

Zincir marketlerle ilgili çarpıcı açıklama: Satışları yasaklansınZincir marketlerle ilgili çarpıcı açıklama: Satışları yasaklansın

Esnaf zincir marketlere ‘e-ticaret’ modeli istediEsnaf zincir marketlere ‘e-ticaret’ modeli istedi

 
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 264
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    cok gec kalindi ama yinede faydasi olacak insallah
    Cevapla
  • Fikri 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes sattığı ürünün fiyatını girsin bi sisteme.ordan takip edilsin. Sistem fahiş artışları döksün ortaya. Kurumlarda inceledim ceza yazsın
    Cevapla
  • Zikri 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten haber bunu anlatıyor :) Sizin fikrinizi mi kullanmış bakanlık :D
    Cevapla
  • Mut 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet... Zincir marketlerden tarım kredi marketin fiyatları diğerlerinden daha yüksek. Devletin kontrolünde olduğu için uygun olması gerekir. Denetlensin. Gerekirse diğerleri gibi kapatılsın. Vatandaş ta ne yaparsa yapsın...
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketler açısından sorun olacağını sanmam. Örneğin şekeri 50,00 TL. 'dan satalım diye kendi aralarında karar verip 50,00 Tl. ' dan satacaklar. Devlet taban fiyat vermediği sürece rekabet adı altında ortak kararla hareket ederek yine istedikleri fiyatı oluşturacaklar.
    Cevapla
  • Can Itın 1 yıl önce Şikayet Et
    Taban değil tavan diyecektiniz sanırım, serbest ekonomilerde devlet böyle şeyler yapmaz, aralarında anlaşıp tekel yapılmadığı müddetçe tabi.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu konular sonuç bizim ülkede hiç sebebe odaklanılmaz. Üretim maliyeti ne olacak mazot ,gübre,yem,enerji v.b gibi birçok sebep var ortada onlar ne olacaksa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle