SGK'dan önemli EYT açıklaması: Mümkün değil

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın emeklilik başvurusunda bulunduğunu ancak düzenlemenin henüz yürürlüğe girmediğini ve bu nedenle de aylık bağlama işleminin yasal olarak mümkün olmadığını duyurdu.

GİRİŞ 29.12.2022 15:19 GÜNCELLEME 29.12.2022 15:19
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan açıklama yapıldı. SGK, EYT'lilerin emeklilik başvurusunda bulunduğunu ancak yasal düzenlemenin devreye girmeden aylık bağlamanın yasal olarak mümkün olmadığını duyurdu.

SGK ayrıca vatandaşları yanıltacak açıklamalarda bulunan, medyada kendisini uzman olarak tanıtan kişilerin yorumlarına itibar edilmemesi gerektiğini, açıklama yapılacaksa SGK'nın yapacağını belirtti.

SGK'dan yapılan açıklama şöyle:

"28/12/2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunulmuş ve bu kapsamdakiler için yaş şartı aranmayacağı belirtilmiştir.

Söz konusu düzenleme henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

AYLIK BAĞLAMA İŞLEMLERİ HAKKINDA

Konuya ilişkin kanun yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir.

İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.

Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 121
  • ÇETİN ÇELİK 1 yıl önce Şikayet Et
    2005 girişim var askerliğim 2000 ile 2001 arasi askerligimi yatirsam 99 öncesine çekermi acaba bilgi verirmisiniz
    Cevapla
  • motorlu 1 yıl önce Şikayet Et
    staj magdurlarina reis bi el atsa cok iyi olur baslangic sayilsa yine iyi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1993 yılında vergi mukellefiydim hiç bakur yatırmadim hakkımı istiyorum
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur yatırmadan nasıl hak kazanılıyor? Devlete , Önce vergi ve Bağkur borcunu öde sonra Devleten ne hakkın var da istemek en doğal hakkıdır.
    Cevapla
  • ABDULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatırmadın bunca yıl af ve yeniden aktifleştirme fırsatlarını teptin, eyt çıkınca hakkımı istiyorum. Devlete o zaman niye pirim ödemwdin uyanık.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Stajyer vatandaşların tamamına yakını alt gelir gurubundan ve hükümeti destekleyen vatandaşlardan oluşuyor.Bu sorunu çözemezlerse tepki oyları mutlaka gelir.
    Cevapla
  • Küskün muhalif 1 yıl önce Şikayet Et
    Staja çözüm olmaz. Staj pratik eğitim öğretim demektir. Yani bir nev'i okula gittik sayılıyor. Stajı kabul etmeleri çok zor. Eğitime devam.
    Cevapla
  • Uğur Toprak 1 yıl önce Şikayet Et
    Tepki vereceğiz diye gidip vatan hainleri ne mi oy verecekler? Sanmıyorum ama milli duruş sergileyen bir parti çıkarsa bir gün ben de isterim rekabet olsun. Erbakan Hoca ve Özal zamanındaki gibi.
    Cevapla
  • Tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanmıyorum
    Cevapla
  • Ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 sonrası unutulmasın onada kademeli emeklilik gelsin
    Cevapla
  • Kader. 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 sonrasıda kademeli emeklilik gelsin bizimde hakkımız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle