Depremden sonra tepki çeken zam: Nakliye fiyatları 40 bine ulaştı

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından, taşınmak isteyenler vatandaşlar nakliye taleplerini artırdı. Bazı fırsatçı firmalar 2 bin 500 - 3 bin lira aralığında olan fiyatları, yüzde 300 arttırarak 10 bin liraya yükseltti.

GİRİŞ 17.02.2023 09:50 GÜNCELLEME 17.02.2023 19:47
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır, 11 ili etkileyen depremin ardından evleri hasar görenlerin, bir an önce eşya taşımak istediklerini, bunun sektörde talebi artırdığını söyledi.

Ayılmazdır, deprem bölgesinden taşınmak isteyenlerden, özellikle fahiş fiyat konusunda ciddi şikayet aldıklarına dikkat çekerek, bunun önüne geçmek için çaba harcadıklarını bildirdi.

ŞEHİR İÇİN 10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKTI

Ayılmazdır, deprem öncesi şehir içi evden eve nakliyatın 2 bin 500 ile 3 bin arasında gerçekleştirildiğini anımsatarak, depremin ardından bazı firmaların fırsatçılıkla fiyatları 7 ile 10 bin lira arasında değişen rakamlara çektiklerini anlattı.

FİYATLAR 40 BİN LİRAYA KADAR ULAŞTI

Ayılmazdır, "Depremin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay'dan İstanbul'a daha önce 18-20 bin lira arasında evden eve nakliye yapılıyordu. Bugün de rakamlar aynı olmalı ancak bize gelen şikayetler, şu anda fiyatların 35-40 bin liraya kadar ulaştığını gösteriyor" diye konuştu.

Depremin yaşandığı günden bu yana Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ve Acil Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesindeki kriz masasında işbirliği içinde olduklarını anımsatan Ayılmazdır, depremin etkilediği Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Elazığ ve Şanlıurfa'da sadece "hasarlı raporu" verilen binalarda eşya alarak başka yerlere ulaştırabildiklerini kaydetti.

Ali Ayılmazdır, "Depremden etkilenen vatandaşlar, genellikle ağır yıkım yaşanan yerlerden başka illere taşınmak istiyor. Eşyalarını köy ve kasabasına götürenler olduğu gibi bazen de lojistik firmalarının depolarında muhafaza yoluna gidilebiliyor" dedi. 

VALİ GÜL: MİSLİYLE GERİ ALINACAKTIR

Depremzedelere yönelik fırsatçılığa Gaziantep Valisi Davut Gül tepki gösterdi. Kent genelinde taşıma ücretlerinin standart olduğunu bildiren Vali Gül sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Maalesef bazı ahlaksızlar depremzedeleri sömürmek istiyor. İlçede ev taşıma ücreti azami 6 bin TL’dir. İslahiye- Gaziantep arası 9 bin, Nurdağı-Gaziantep arası 8 bir, ev taşıma asansör bedeli bin TL olarak sınırlandırılmıştır. Aksi durumlarda misliyle geri alınacaktır.” dedi.

 

KAYNAK: DÜNYAGAZETESİ
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 115
  • Aliyamurtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Dilerim Allahtan bu fırsatçıları tez zamanda deprem zadelerde beter ve ekmeğe muhtaç etsin. Aldıkları paraları yemeği nasip etmesin.
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Askeriye kamyonlari belediye Ve kamu nun kamyonlari dusuk ucretle devreye girsin
    Cevapla
  • Osmaniye 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi billahi Osmaniye merkezde toplam 3 km alanda zeminden alacağı büro eşyalarını yine zemin kat indirmek için 14 binlira istiyor. Hatta sen yabancı değilsin diyerek 13 bin olsun diyerek dalga geçiyorlar. Allah'a havale ediyorum. Bu muydu sizin videolar atarak deprem dayanışması diyip kamyonlarınızı paylaşmanız? Normal zamanda aynı yer için bin tl almıştınız.!!! Hacı yaptığınız iyliklerin katlamalı olarak parasını alıyorsunuz he. Bu ayıpta size ve evlatlariniza yeter. Allah sorsun, Allah sorsunnn
    Cevapla
  • Genc 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohal var devlet vinclere kamyonlara el koymalı
    Cevapla
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi cezayi keseceksin. Bunlarda ne iman ne Allah korkusu var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle