MMU, Hürjet, ATAK 2... TUSAŞ duyurdu: Dünyanın en iyisi olacak!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yeni nesil taarruz helikopteri ATAK 2'nin bu ay uçacağını açıkladı. Kotil, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ise 2028'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edileceğini söyledi.

GİRİŞ 14.04.2023 18:52 GÜNCELLEME 14.04.2023 18:52
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında, şirketin yürüttüğü savunma projeleriyle ilgili güncel durumu paylaştı.

Türkiye'nin en büyük projelerinden olan ve geçen ay taksi yapan Milli Muharip Uçak'ın 2028'de kullanılmaya başlanacağını kaydeden Kotil, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı yapan 4 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Kotil, şöyle devam etti:

"5'inci nesil üzerine bir kaplama koymanız gerekiyor ki gerçekten radar hiç geri gitmesin. Yani 5'inci nesil bir savaş uçağını 200 kilometreden sen göremiyorsun, yerdeki radarlar göremiyor, karşıdaki uçak göremiyor ama kendisi görüyor. Ülkenin bekası için bunun gerçekten yüzde yüz yerli olması gerekiyor. Başkasından bir şey bekleyerek uçak yapamazsınız. Tek başına bir ordu bu."

MMU, HÜRJET, ATAK 2... TUSAŞ DUYURDU: DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAK

Yeni nesil taarruz helikopteri ATAK 2'nin de uçuşa hazır olduğunu aktaran Kotil, "İnşallah dünyadaki en iyi helikopter olacak. Şu anda motor çalıştıracak önümüzdeki birkaç gün içinde. İnşallah bu ay içinde uçuşunu gerçekleştirecek." dedi.

HÜRJET HIZLA İLERLİYOR

Yerli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet için de çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Kotil, projeye birçok ülkenin ilgi gösterdiğini belirtti.

Fiili çalışmanın 2017'de başladığını hatırlatan Kotil, "Şu anda uçmak üzere. 2025'te Hava Kuvvetlerimize teslim ediyoruz ve ihracat için de dünyada kampanyalarda, ihalelerde varız." dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Alpagu 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    "Vatan, Bayrak, Millet,namus, şeref, can, onur, ahlâk,milli ve dini değer ancak devletle korurunur "bilen, inanan Vatansever Cumhur ve dostları; görünmüyeni de görüyor, hainler ve zillet gözüne de girse, görünürüde/ gördüğünüde görmüyor... görmek vicdan, maya ve kan işi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey Keliniz batsın, heykel seviciler.
    Cevapla
  • tokatli 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevlamız muvaffak eylesin. Kılıçtaroğluyla bu güzel işler devam edemez. Adamda her türlü şeyi vaadetme var. Sonu yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en doğru şeyini yapsa bile doğrudur dememek için kafasını kuma gömen bir kesim var. Bu kesimin bir ozelliği de islam düşmanı olmaları
    Cevapla
  • ecel 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlari toplayip türk vatandasligi elin den alinip sinir disi edeceksin ne isleri varsa görsünler zatan türkiye ve türk düsmanlari
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten İslama düşman oldukları için herseye düşmanlar.
    Cevapla
  • Kürtoğlu Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahi bu heykel paraları kime gidiyor bilen varmı , bu kadar imamhatip"insan yetiştiren"lisesine ne gerek var diyen zihniyet bu kadar "hiçbir işe yaramayan"heykele ne gerek var neden demiyorlar...?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle