Elazığ

Elazığ'da "Yerel Gazetemi Okuyorum" projesi

17:14 22 Ekim 2015
Elazığ'da "Yerel Gazetemi Okuyorum" projesi

Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesi tarafından hayata geçirilen "Yerel Gazetemi Okuyorum" projesi için start verildi.

Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesi tarafından hayata geçirilen "Yerel Gazetemi Okuyorum" projesi için start verildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) desteklediği proje kapsamında yerel gazetelerin okunurluğunu artırmak amacıyla kamuya açık alanlarda yerel gazete stantları kurularak halkın yerel gazetelere ulaşımı kolaylaştırılacak proje kapsamında ilk stant TSO'da açıldı.

TSO'da düzenlenen basın toplantısında projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, yerel gazete okunurluğunun arttırılmasına yönelik olarak ortaya konulan projenin yerel bilincin gelişmesine de katkı sunacağını belirtti.

Medyanın kamuoyunun sesi olduğunu ve bu nedenle önemsediklerini ifade eden Alan, kendilerine sunulan projeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Oda olarak yapmış oldukları bu girişimin örnek ve model olduğunu dile getiren Alan, şöyle konuştu:

"Oda olarak yapmış olduğumuz bu girişim örnek ve modeldir. Bu uygulamanın havaalanı, otogar, turizm firmaları, alışveriş merkezleri, STK'lar, otellerimiz, hastanelerimiz, kamu kurumlarımız gibi çok geniş bir yelpazede yaygınlaştırılmasını beklemekteyiz. Kalkınmanın, gelişmenin ve daha da önemlisi demokratik çok sesliliğin temel ölçütü, gücü yerel medyadır. Bugün ABD başta olmak üzere gelişmiş bir çok Avrupa ülkesinde yerel medyanın güçlü yapısı hemen kendini göstermektedir. Elazığ medyası bu anlamda çok engin bir tecrübeye sahiptir." 

Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesi Müdürü Murat Yürekli de, desteklerinden dolayı Alan'a teşekkür ederek, "Yerel medyanın okunurluğunun artırılması ve yerel bilincin oluşturulması noktasında Elazığ TSO örnek bir duruş sergileyerek tüm STK’lara ve kurumlara örnek olmuştur. İnşallah bu kampanyanın il genelinde yaygınlaşması ve bu ateşin büyümesi Elazığ TSO’daki bu kıvılcım ile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ise, dün kutlanan Dünya Gazeteciler Bayramı sonrasında yerel basına verilen bu desteğin kendileri için ikinci bir bayram sevinci yaşattığını belirtti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.