Elazığ

Elazığ’da onsuz hiçbir yere gitmiyor, nesillerdir ailesinde!

08:25 28 Temmuz 2021 4 Yorum Var
Elazığ’da onsuz hiçbir yere gitmiyor, nesillerdir ailesinde!

Elazığ’da Çetin Özpürçüklü, nesillerdir ailesinde olan 160 yıllık antika gümüş kaşığı yanına almadan bir yere gitmiyor.

Elazığ’da yaşayan Çetin Özpürçüklü, dedesinin babasından kalan 67 gram ağırlığındaki antika gümüş kaşığına gözü gibi bakıyor. Yemeklerde kullanılarak bugüne kadar gelen gümüş kaşığın son 44 yıldır babasında olduğunu belirten Çetin Özpürçüklü, Adana’daki akrabalarının yanına gittiği zaman bile babasının valizine koyup beraber götürdüğünü dile getirdi. Babasının kaşık olmadan hiçbir yere gitmediğini dile getiren Özpürçüklü, "Bu dedemin babasından yadigar kalma 160 yıllık bir kaşık. Kullanıla kullanıla bugüne kadar gelmiş. Bu kaşığın piyasada benzerleri vardır ama çok fazla kullanılmamıştır. Bu kaşığın özelliği dedemin babası yıllarca kullanmış ve dedeme kalmış, ondan babama kalmış. Ortalama 44 yıldır da babam kullanıyor" dedi.

NEREYE GİTSE GÖTÜRÜYOR

Babasının gittiği her yere kaşığını da götürdüğünü aktaran Özpürçüklü, "Babam bu kaşık olmadan hiçbir yere gitmez. Adana’daki akrabalarımızın yanına gittiği zaman bile bu kaşığı valizine koyar o şekilde gider. Köyde ve ilçede de evlerimiz var, ilçedeki evden köye gittiği zaman birkaç saatliğine bile gitse bu kaşığını götürür, orada yemek yer ve evine getirir. Çekimi yap ve ondan sonra kaşığımı yolla, dedi. O derece kaşığa bir bağlılık var" diye konuştu.

“NESİLDEN NESLE AKTARILARAK HATIRA OLARAK KALACAK”

Ellerinde bulunan 160 yıllık kaşığın diğer kaşıklardan farklarına da değinen Özpürçüklü, "Bu kaşık ağır ve gümüşten yapılmış. Derin ve geniştir. Bu kaşığı elde tutup yemek yemek bir maharet ister. Manevi değeri olduğu için kaşığı hiç satmayı düşünmüyoruz ama isteyenler oldu. Nesilden nesle aktarılarak hatıra olarak kalacak. Bu kaşık babamdan bana, benden de çocuğuma kalacak. Bu şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • ecdad 2 yıl önce Şikayet Et
    eee sonuç ne??
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak kardeşim. anılara sahip çıkmak güzel olsada, bu yaptığınız saçma. Dede yadigarı evlerde ne tırmıklar, dirgenler, tırpanlar, sabanlar, tencereler, tepsiler, helkeler, kaşıklar var. emin ol Trabzon Çaykaradaki köyümde kapımın kilidi ve anahtarı en az 200 yıllık. Dedemin dedesi yapmış evi ve herkesin eli değmiş. ama ben wc ye giderken onları taşımıyorum.Koru ama abartma
    Cevapla
  • nesimi 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya
    Cevapla
  • 44 murat timurtaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kaşıkmış
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.