Elazığ

Sokak köpekleri sürüye saldırdı, çoban canını zor kurtardı

14:55 10 Kasım 2022 21 Yorum Var
Sokak köpekleri sürüye saldırdı, çoban canını zor kurtardı

Elazığ’da koyun sürüsüne saldıran sokak köpekleri 3 koyunu telef etti, çoban ise canını zor kurtardı.

Olay, Karakoçan ilçesine bağlı Karapınar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ruşen Akbulut sabah ağıldan çıkardığı 41 koyununu otlatmaya götürürken, başıboş 10 tane köpeğin saldırısına uğradı. Koyunların her bir bir yere dağılırken Akbulut ise korkarak kaçtı. Köylülerin yardıma koşması ile köpekler uzaklaştırılırken, saldırıya uğrayan 3 koyunun telef olduğu öğrenildi.

Ruşen Akbulut: “Karapınar köyünde oturuyoruz. 41 koyunum var. Sabah saat 9 da koyunlarımı ahırdan çıkardım. Evimin aşağısında çayırlıkta otlatıyordum ki, saat 11 gibi çayırlıkta aniden Karakoçan yönünden gelen köpeklerin saldırısına uğradık. Koyunlarım her biri bir tarafa kaçıştı, bende korkudan kaçtım. Ayağımdan platin var, taşlara takıldım düştüm. Benim bağırmama ve köpeklerin seslerine köylüler yardımımıza koştu. 3 koyunumu parçaladılar. Nerdeyse beni de parçalayacaktılar. Çok korktum” dedi.

YORUMLAR

21 Yorum Var
  • mete 1 yıl önce Şikayet Et
    bu çoban kardeşimizin zararı hayvan severler derneği üyeleri karşılasın bakalım elmi yaman beymi..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana saldıran Kurt olunca öldürebiliyorsun, köpek olunca ?
    Cevapla
  • osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    eskiden bizim ilçede belediyenin adamları sırtlarında silahla gezerdi, başı boş köpek görünce vururdu. Bu doğru değil tabiki. Ancak acilen çözüm bulunmalı. Başıboş köpek nufusu azaltılmalı. Yazık değilmi canlar gidiyor bebeler gidiyor, koyun kuzular gidiyor. Bu lobiler acil çökertilmeli, kesin net çözüm bulunmalı. Yazık insanlara besi hayvanlarına ya.
    Cevapla
  • Refik Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    İt severler derneği durumdan memnunlar galiba sesleri çıkmıyor.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    İşin sahibi yok. Düzeltecek kimsede yok. Silah alıp iti vursan suçlusun bir sürü ceza yersin. İtlerin dokunulmazlığı var. Ama onlar koyunlara dokunuyor onlara ceza yok. Tam komedi filmi için senaryo dokunulmaz itler diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.