Erzincan

Öğrencilerin sömestir tatilinde kayak keyfi

16:09 24 Ocak 2018
Öğrencilerin sömestir tatilinde kayak keyfi

Erzincan'da, çeşitli kulüplerin sporcusu 6-15 yaşlarındaki 320 öğrenci, sömestir tatilini Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kayak öğrenerek geçiriyor.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, kurum bünyesindeki kulüplerde kayak dışı branşların sporcusu 6-15 yaşlarındaki öğrencilerin bu sporu da öğrenmesi için Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kurs açıldı.

Okulların tatil olması fırsat bilinerek açılan kursa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, hem kayak öğreniyor hem de tatilin tadını çıkartıyor.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burak Mumcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin başlamasıyla öğrencilere yönelik kayak kursları açtıklarını belirterek, "Her yıl sömestir tatilinde çocuklarımıza kayak öğretmek, kayak branşını aşılamak ve doğa sevgisini öğretmek üzere yaptığımız kursumuzu bu yıl da başlatmış olduk." dedi.

Mumcu, sömestir tatili sonrası da kayak eğitimi için bazı projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, şu bilgileri paylaştı:

"Kayak bilmeyen kalmasın projemiz var, sömestir tatilinden hemen sonra başlayacak. İlkokul çağındaki çocuklarımızın tamamını fiziksel aktivite derslerinde buraya getiriyoruz. Burada kayak yapma, kayağı tanıma imkanı ve doğa bilincini aşılamaya çalışıyoruz. İnşallah sömestir tatilinden sonra da hafta içi her gün burası gençlerimizle, çocuklarımızla dolup taşacak. Kayak kurslarımız devam edecek."

Kayak eğitmeni Tolga Mumcu da sömestir tatili dolayısıyla açılan kurslarda öğrencilere temel eğitim verdiklerini söyledi.

Kursiyerlerden 9 yaşındaki Mehmet Akif Tat ise sömestir tatilini fırsat bilip sevdiği için kayak öğrenmeye geldiğini ifade ederek, herkesi kayak yapmaya davet etti.

Yağmur Naz Mumcu da "Yarı yıl tatilimi değerlendirmek için Ergan Dağı'na kayak yapmaya geldim. Çok eğlenceli, herkes kayak yapmalı." dedi.

Elif Nisa Oktay da karne hediyesi olarak kursa katıldığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.