Erzurum

Büyükşehir'den ilçelere modüler mezbaha hizmeti

19:47 31 Ekim 2016
Büyükşehir'den ilçelere modüler mezbaha hizmeti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, sağlıklı ve hijyenik hayvan kesimi için ilçelere de modüler mezbaha kuruyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla kurulan modüler mezbahalarda soğuk hava depoları, dijital kantar, deri soyma makineleri gibi birçok modern araç ve gereç bulunduğu belirtildi.

Kent genelinde hayvancılığı canlandırmak için başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, "İlk etapta Şenkaya, Tortum ve Olur’da kurulan modüler mezbahaları tüm ilçelerimizde inşa edeceğiz. Besici, tüccar ve vatandaşlarımız hayvanlarını yerleşim birimine kurulan modüler mezbahada kestirecek." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu yatırımın tamamlanması sonrası ilçelerdeki besiciliğin daha da yaygınlaşacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlıklı et kesimi için dizayn edilen kesimhanelerde sorumlu veteriner hekim odası, bekleme odası, personel soyunma odası, duş ve lavabolar da bulunuyor. Her biri yaklaşık 30 ton ağırlıkta olan modüler mezbahalar, 14 metre uzunlukta 6 metre genişlikte olarak tasarlandı. Modern araç ve gereçlerin bulunduğu mezbahalar, Şenkaya, Tortum ve Olur ilçelerinde kuruldu. İspir, Hınıs ve Pazaryolu ile diğer ilçelere de modüler mezbahalar kurulacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.