Erzurum

"Durup dururken kendimizi yaktık"

18:26 01 Haziran 2017
"Durup dururken kendimizi yaktık"

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski mübaşir Akın Polat'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Polat katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Polat, iddianamede belirtilen olayların genel itibarıyla doğru olduğunu fakat ülkesine ihanet anlamına gelebilecek bir kasıt veya düşünce ile hareket etmediğini söyledi.

Bu şekilde bir amaçla bir yere dahil olmadığını belirten Polat, şunları ifade etti:

"Söz konusu örgütle tanışmam 2014'te İsmet Pehlivan sebebiyle olmuştur. Bu kişi ile karşılaşmasaydım söz konusu örgütle hiçbir bağım olmayacaktı. Tamamen hatır gönül sebebi ile birkaç kez evlere sohbet toplantılarına gittim. Gittiğim bu ev de İsmet'in eviydi. Örgüte ait bir eve de gitmedik. Durup dururken kendimizi yaktık. Bildiğim her şeyi de bütünüyle söyledim. Tanık Muammer Özil'in beyanlarını kabul etmiyorum. Kılıçoğlu diye bir yere de kesinlikle gitmedim. Ayrıca Yasin Emre Yavuz'un referansı ile de işe girmedim. Bu da doğru değildir."

Mahkeme heyeti eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Polat'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.