Erzurum

"Aksakallılar olduğu sürece bu millet güvenle yaşayacaktır"

23:41 28 Eylül 2017
"Aksakallılar olduğu sürece bu millet güvenle yaşayacaktır"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu,"Aksakallılar bizim kültürümüzde yaş, aynı zamanda tecrübe demektir. Aksakallılarımız ve büyüklerimiz oluğu sürece bu millet güvenle ve huzurla yaşayacaktır. Büyüklerimiz, tecrübelerini yeni nesillere aktaran kıymetli varlıklarımızdır." dedi.

Azizoğlu, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünce Palandöken Dağı'ndaki bir kafede Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yaşlıların sadece bugünler için değil hergün anılması ve onlara hürmet edilmesi gerektiğini söyledi.

Türk milletinin bu coğrafyada bin yıl yaşadığını anlatan Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Biz inanıyoruz ki yaşlısına ve aksakıllısına hürmet eden, onların dizinin dibinden ayrılmayan, yaşadıklarını alan, onlardan aldığı bilgi ve tecrübeyle geleceği inşa eden bir millet, bu topraklara sağlam basıyor demektir. Pasinler'de, 1048 Pasinler Savaşının 969. yıl dönümü zaferini kutladık. Demek ki bin yıldır bu millet bu coğrafyada var ve hükümdar olarak yaşıyor. Bu coğrafyada bin yıl yaşayan başka bir medeniyet ya da devlet yok, sadece Türkler bunu başarmışlar."

Azizoğlu yaşlılara her anlamda destek verilmesi gerektiğini ve devlet olarak her zaman onların yanlarında olduklarını söyledi.

Yaşlı insanların her zaman tecrübelerinden istifade edilmesi gerektiğine işaret eden Azizoğlu, "Aksakallılar bizim kültürümüzde yaş, aynı zamanda tecrübe demektir. Aksakallılarımız ve büyüklerimiz olduğu sürece bu millet güvenle ve huzurla yaşayacaktır. Büyüklerimiz, tecrübelerini yeni nesillere aktaran kıymetli varlıklarımızdır." ifadelerini kullandı.

- "Sağlık alanında her zaman yaşlılarımızın önceliği vardır"

Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar ise 1 Ekim Pazar günü kutlanılan "Yaşlılar Günü" programının bazı nedenlerden dolayı bugüne aldıklarını belirterek, "Ülkemizde yaşlılarımız sadece bugün anılmıyor, hergün anılıyor. Dünyada yaşlılara, büyüklerine hürmet ve hizmette en önde giden toplum bizim toplumumuzdur. Bundan gurur duyuyoruz. Sağlık alanında her zaman yaşlılarımızın önceliği vardır." dedi.

Son yıllarda sağlık hizmetlerindeki artışa dikkati çeken Uçar, "Toplumumuzdaki yaşam süreleri 2002'ye oranla bayağı uzamıştır. 2002 öncesi ortalama 72 olan yaşam süremiz, bugün 78'lere çıkmıştır. Sağlık camiası olarak yaşlılarımıza sonsuz hizmet ve onların her türlü yaşam konforunu artırmaya yönelik çalışmamız devam edecektir." diye kaydetti.

Konuşmaların ardından programa katılan yaklaşık 100 yaşlı vatandaşa düzenlenen gezi programının ardından hediyeler verildi.









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.