Erzurum

Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin yıl dönümü

17:17 02 Temmuz 2018
Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin yıl dönümü

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Orhan, mesajında, Erzurum'un beşiklik ettiği medeniyetlerin vazgeçilmez sancağı, kilidi ve askeri olmakla her daim destanların konu edildiği bir yer olduğunu belrtti.

Erzurum'un 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi yüzyıl önce de yine haksızlıklara ve işgallere boyun eğmeyerek destanların destanını yazmaktan geri durmadığını anlatan Orhan, "O gün Mustafa Kemal Paşa'yı Ilıca karşıladı. Büyük kararların alındığı Erzurum Kongresi öncesinde Ilıca'nın ve Ilıca halkının önemli rolünü de belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Orhan, Erzurum'un Türk tarihi açısından daima önemli bir yerinin olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Erzurum en hareketli günlerini milli mücadelenin teşkilatlanması aşamasında yaşamıştır. Çünkü Mondros Mütarekesinden sonra Türk vatanının çeşitli bahanelerle işgallere maruz kaldığı sırada ulusal birliğin ilk aşaması burada gerçekleşmiş, Türkün haklı feryadı bütün dünyaya buradan yükselmiştir. Erzurum'un bu kutlu yoldaki en eşsiz rolü de kuşkusuz, Türkün varlığına son vermek isteyen düşmanlara karşı mücadele bayrağını açan Mustafa Kemal Paşa'ya hayatının en zor günlerinde kucak açması olmuştur. Ülkemizin beka sorununun hissedildiği kurtuluş mücadelesinin başladığı 99 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de yine ilk direnci gösteren şehir Erzurum olmuştur. Gerçekten tüyler ürperten bu özverili mücadelede bu şehrin ahfadı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile 3 Temmuz Mustafa Kemal Paşanın Erzurum'a gelişiyle başlayan kurtuluş mücadelemizin gelecek nesillere de aktarılmasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.