Erzurum

Osmanlı Kriket Kulübü'nden Sekmen'e ziyaret

16:12 06 Ağustos 2018
Osmanlı Kriket Kulübü'nden Sekmen'e ziyaret

Güney Afrika'nın Cape Town şerinde faaliyet gösteren Osmanlı Kriket Kulübü yöneticileri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.

Sultan Abdülaziz tarafından Afrika'da görevlendirilen Erzurumlu din alimi Ebubekir Efendi'nin eğittiği öğrencilerce Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde kurulduğu bildirilen Osmanlı Kriket Klübü'nün yöneticileri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'in konuğu oldu.

Belediye binasında Kulüp Başkanı Rydwaun Salie ve beraberindeki yöneticileri ağırlayan Sekmen, Türkiye'yi ilk kez ziyaret eden kulüp temsilcilerini Erzurum'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Sekmen, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, kulübün tarihinde izi bulunan Osmanlı alimi Ebubekir Efendi'nin önemli bir devlet adamı olduğunu dile getirerek, "Kendisi, Osmanlı'nın, hususi olarak da Erzurum'un önemli alimlerindendi. Erzurum'dan Afrika'ya mezhepsel ihtilafları çözmek için Sultan Abdülaziz tarafından Güney Afrika'ya gönderilen Ebubekir Efendi, Cape Town şehrinde Müslümanları eğitti ve çok sayıda hafız yetiştirdi." diye konuştu.

Osmanlı Kriket Kulübü'nün de Ebubekir Efendi'nin öğrencilerince kurulduğuna işaret eden Sekmen, 136 yıldır ayakta durabilen bu köklü kulübün yetkililerini Erzurum'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Osmanlı Kriket Kulübü Başkanı Salie de Sekmen'e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, kendisine takım forması hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.