Erzurum

Milli sporcular yorgunluklarını kaplıca keyfiyle atıyor

16:15 10 Eylül 2018
Milli sporcular yorgunluklarını kaplıca keyfiyle atıyor

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından Erzurum'da kamp yapamaya gelen milli sporcular, yorgunluklarını kaplıca keyfiyle atıyor.

Aziziye Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve termal turizmde söz sahibi olmayı hedefleyen Termal Ilıca Kaplıcaları, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra kente kamp yapmak için gelen çeşitli spor branşlarındaki milli takım sporcularının uğrak yeri oldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, özellikle yaz kamplarını Palandöken'de yapan sporcuların, akşam saatlerinde rahatlamak için kaplıcayı tercih ettiğini belirtti.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tesislerde doluluk oranlarının yüzde yüzleri bulduğunu aktaran Orhan, şu ifadeleri kullandı:

"Polonyalı antrenör Anna Lukanova öncülüğünde Palandöken'de kampa giren Sürat Pateni Milli Takımı gün içerisinde yaptıkları antrenman sonrasında soluğu Ilıca Kaplıcaları'nda aldı. Polonyalı sporcular, ilk kez kentteki kaplıcalarla tanıştı. Antrenör Lukanova, buz sporcularına ve tüm sporculara kaplıcayı önererek, fiziki kondisyonlara olumlu yansımaları olan kaplıca sularının tüm sporlar tarafından tercih edilmesi gerektiğini söyledi."

Orhan, kış turizmi ve sporlarında Palandöken Kayak Tesisleri'nin büyük öneme sahip olduğunu hatırlatarak, sporcuların antrenman sonrasında söz konusu kaplıcalarda günün yorgunluğunu atma imkanı bulduklarını vurguladı.

Termal tesislerin son yıllarda cazibesinin arttığına dikkati çeken Orhan, "Şifalı kaplıcalarımız, sakinleştirici özelliği ile sporcularımız için vazgeçilmez oldu. Kaplıcalarımızı bütün sporcularımız için gün boyu açabiliriz. Tesislerimizi ziyarete gelenler oldukça memnun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.