Erzurum

Kargapazar Şehitliği gün yüzüne çıkartılıyor

11:11 19 Ekim 2018
Kargapazar Şehitliği gün yüzüne çıkartılıyor

Erzurum'da, 1. Dünya Savaşı sırasında Doğu Cephesi'ndeki Kargapazar Dağları'nda şehit düşen 350 Osmanlı askerinin defnedildikleri mezarların gün yüzüne çıkartılması ve şehitlik yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, valilik koordinesinde, 2 bin 74 rakımlı Kargapazar Dağları'ndaki şehitliğin ortaya çıkartılıp ziyarete açılması amacıyla yürütülen proje kapsamında geçen yıl başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin Büyük Tüy, Küçük Tüy ve Kevenlik köyleri yaylaları arasındaki şehitliğe ulaşımı sağlayacak 11 kilometrelik yolu açmasıyla başlatılan çalışmalar, "Kargapazar Şehitliği"ndeki yapım işinin 10 gün içinde bitirilmesiyle tamamlanacak.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Pasinler Kaymakamı Kadir Perçi, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve Özel Harekât Şube Müdürü Ali İhsan Samsunlu ile gittiği Kargapazar Dağları'nın doğusundaki Kızılyurt, Sinan Çayırı ve Oba Yurdu şehitliklerini inceledi.

Azizoğlu ve beraberindekiler daha sonra yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kargapazar Şehitliği'ne geçerek incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Azizoğlu, Kargapazar'ın çetin kış şartlarına rağmen mevzi yapılarak düşmanın yurda sokulmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Bugün bağımsız ve hür yaşıyorsak, bu şanlı ecdadın sayesindedir. Onlara ne yaparsak yapalım borcumuzu asla ödeyemeyiz. Onlar ulaşacakları en yüksek mertebeye ulaşmıştır. Fakat bizler ecdadımızın yaptığı kahramanlıkları gençlere aktarma vebalini boynumuzda taşıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.