Erzurum

Doğu Anadolu'da 21 köy ve mahalle yolu kapalı

11:34 12 Şubat 2019
Doğu Anadolu'da 21 köy ve mahalle yolu kapalı

Bölgede aralıklarla süren kar yağışının yanı sıra tipi ve buzlanma, özellikle kent merkezlerine uzak mahalle ve köylerde, yaşamı olumsuz etkiledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum ve Tunceli'de, kar yağışı nedeniyle 21 köy ile mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum'da bir süre önce etkili olan kar yağışı sonrası, 15 mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kent merkezinde kalınlığı 21 santimetre olan karı temizlemek ve kapanan mahalle yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

- Tunceli

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 6 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kent genelinde hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve Hozat'ta birer, Pülümür ve Ovacık'ta 2'şer olmak üzere toplam 6 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 5 ekip, köy yollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, soğuk hava etkili oluyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 derece ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle bina çatılarında buz sarkıtları oluştu, ağaçlar kırağı tuttu. Bazı ev ve arabaların camları buzla kaplandı. Özellikle dizel araçların sahipleri, sabah saatlerinde zorluk yaşadı.

İlçe sakinlerinden Turan Yanardağ, aşırı soğuklardan dolayı araçların donduğunu söyledi.

Erken saatte araçların çalıştırılmasının doğru olmadığını ifade eden Yanardağ, "Güneş alan yerlere araçlarını bıraksınlar ki sıcaktan faydalansın. Buna göre çalışsın. Yoksa zor çalışıyor." dedi.

Öte yandan, aç kalan tilkiler karla kaplı tarlalarda yiyecek bulmaya çalıştı. Güneşin yüzünü gösterdiği yerlerde ise ördekler, dere kenarlarında yüzdü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.