Eskişehir

8 yaşındaki kardeşi için "umut" arıyor

09:49 25 Mart 2016
8 yaşındaki kardeşi için "umut" arıyor

Eskişehir'de sokaklarda sarımsak satarak hem hayatını sürdürmeye çalışan hem de İtalya'da tedavi gören 8 yaşındaki kardeşi Tuba'nın hayata tutunabilmesi amacıyla para biriktiren Tuncay Yetkin, devletin yüzde 70'ini ödediği beyin pili masrafının kalanını temin etmek için çözüm arıyor.

Tuncay Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'ne Kocaeli'nde yakalandığını ve enkaz altında kaldığını söyledi.

Enkazdan yaralı kurtulduğunu ancak omuriliğinde oluşan kayma nedeniyle kemiklerinin gelişmediğini belirten Yetkin, "Kardeşimin yaşaması benim hayatımdan daha değerli. Bu yüzden de çalışmaya devam ediyorum. Eskişehir'e akrabalarımın yanına hem iş için hem de kardeşime çözüm bulabilmek için geldim" dedi.

Eskişehir'de sokaklarda sarımsak satarak para kazanmaya çalıştığını dile getiren Yetkin, kardeşi Tuba'nın 1,5 yaşındayken geçirdiği ateşli havale sonucu akciğeri ve beyninde sıkıntı oluştuğunu anlattı.

Kayseri'den bir hayırseverin, Türkiye'de tedavisinde ilerleme kaydedilemeyen kardeşi ile annesini İtalya'ya gönderdiğini aktaran Yetkin, şöyle konuştu:

"Şu an annem ve kardeşim orada. Tuba 8 yaşında ve yaşamak istiyor. Hastanenin istediği pilin devletimiz sağ olsun yüzde 70'ini karşıladı fakat geriye kalan kısmını da karşılayacak gücüm yok. Bu pil olmadığında da kardeşim ölecek. Gece gündüz çalışarak para biriktiriyorum. Devlet bu geriye kalan yüzde 30'u taksitlendirdi diye şu ana kadar 3 taksitini ödedim. Böyle ödemeye devam edersem 2018 yılında para tamamlanacak ama kardeşim dayanabilecek mi bilmiyorum."

Yetkin, Kocaeli'nde kendilerine ait bir ev olmadığı için devletin imkanlarından yararlanarak prefabrike konutlarda yaşadıklarını ifade etti.

Annesi ve kardeşinin, İtalya'da pil için beklediğini söyleyen Yetkin, "Ben burada hem bir çay ocağında çalışıyorum hem de sokaklarda sarımsak satıyorum. Kemik gelişimim tamamlanamadığı için sağlıklı gözükmüyorum diye iş bulamıyorum. Tek arzum, kardeşimin hayatını kurtarabilmek için bir çözüm yolu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.