Eskişehir

Haldun Dormen'den Eskişehir'e anlamlı bağış

12:59 15 Nisan 2016
Haldun Dormen'den Eskişehir'e anlamlı bağış

Tiyatro sanatçısı ve yönetmen Haldun Dormen'in, 70 yıllık sanat birikimi olan kütüphanesini, mask koleksiyonunu, çalışma odasını, fotoğraf ve resim arşivlerini Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağışladığı bildirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Türk Tiyatrosu'nun duayen isimlerinden oyuncu ve yönetmen Haldun Dormen'in 89. yaş gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret ettiği belirtildi.

Dormen'in ziyarette, Eskişehir hayranı olduğunu söylediği ve bu nedenle 70 yıllık sanat birikimi olan binlerce kitaptan oluşan kütüphanesini, mask koleksiyonunu, çalışma odasını, fotoğraf ve resim arşivlerini en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığı bu kente bağışlamaya karar verdiği ifade edildi.

Belediye Başkanı Büyükerşen'in de Haldun Dormen'in bağışının Eskişehir için anlamının çok büyük olduğunu, gelecek kuşaklara ışık tutacak bu eserlerin en iyi şekilde değerlendirileceğini ve kentte Haldun Dormen isminin yaşatılacağı bir müze projesinin gündeme getirileceğini söylediği, kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.