Eskişehir

ESOGÜ'de "Kariyer Günü 2016" etkinliği

15:09 28 Nisan 2016
ESOGÜ'de "Kariyer Günü 2016" etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen "Kariyer Günü 2016" etkinliği, 34 ulusal ve uluslararası firmanın üst düzey yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bahaddin Acat, Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu'ndaki etkinliğin açılışında, üniversitelerin toplumu geleceğe taşıyacak kurumlar olduğunu söyledi.

Yetkin bir biçimde yetişen gençlerin, üniversitelerin topluma sunduğu en büyük hizmet olduğunu vurgulayan Acat, ESOGÜ olarak ürettikleri bilginin kitaplarda kalmayıp sektöre ve topluma taşınmasını istediklerini dile getirdi.

Acat, "Kariyer Günü 2016" gibi etkinliklerin söz konusu birikimin sektörle buluşması bakımından önemli olduğunu dile getirerek, "Üniversiteye giriş, gençlerin kariyerinde ilk önemli noktadır. Mezuniyetin yaklaşmasıyla sektöre varlığınızı hissettirmeniz de diğer bir önemli nokta. İnovatif ve eleştirel düşünmek, spor, sanat, hobiler gibi alan dışı sosyal becerilere de önem vermemiz lazım. Sektör temsilcileri yetiştirdiğimiz gençlerimizi geleceğe taşıyacaktır, buna inanıyorum." diye konuştu.

Sektörün sorunlarının çözümünün de üniversitelerde yetişen gençler olduğunu anlatan Acat, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, destek verenlere ve tüm katılımcı firmalara teşekkür etti.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kahya ise etkinlikte katılımcı firmaların kendileri, stajlar ve işe alım süreçleri hakkında bilgiler vereceğini, ayrıca arzu eden bölümlerin de alanlarında yetkin meslektaşlarını davet ederek seminerler düzenleyeceğini bildirdi.

Kahya 46 yıllık geçmişe sahip Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin öğrencilerine güvendiğini belirterek, etkinliğe katılan 34 işletme ile 25 genel müdür yada insan kaynakları müdürünün de bu güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Açılış oturumu, Kariyer Günü 2016'ya destek veren kuruluşlardan TÜLOMSAŞ, Ford ve Eczacıbaşı yetkililerinin bilgilendirici sunumlarıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.