Eskişehir

Sosyoloji okuyan savcının mezuniyet sevinci

11:27 04 Haziran 2016
Sosyoloji okuyan savcının mezuniyet sevinci

ERGÜN HAKTANIYAN - Antalya'da görevli cumhuriyet savcısı Aladdin Demir, "sosyoloji okuma" isteğini yıllar sonra gerçekleştirip, ikinci üniversiteden mezun olmanın sevincini yaşıyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü 4 puan üzerinden 3,97 not ortalamasıyla bitiren Demir, yüksek lisans da yapmak istiyor.

Demir, AA muhabirine, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1997'de mezun olduğunu, 15 yıldır savcılık görevini yürüttüğünü söyledi.

Gençlik yıllarda sosyoloji bölümünde okumak istediğini ancak hukuk fakültesine girdiğini anlatan Demir, "Üzerinden yıllar geçse de aklım hep sosyolojide kaldı. Bu ukde nedeniyle 4 yıl önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne kayıt oldum. 4 yıl sonunda da 4 puan üzerinden 3,97 not ortalamasıyla mezun olmayı başardım." dedi.

İnsanların, ideal ve hedefleri doğrultusunda yapamayacağı hiçbir şeyin bulunmadığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Hayatınız devam ederken, bir göreviniz varken ders çalışmak zordur ancak bir hedef çerçevesinde sorumlulukları yerine getirdim. Mesaiden sonraki zamanlarda ders çalıştım. Öğrenci arkadaşlarıma, açıköğretim kitaplarında yer alan üniteleri çalışmalarını tavsiye ediyorum. Gerekli zamanı ayırdığınız vakit başaramayacağınız bir şey olmadığını düşünüyorum. Emek, çaba gerekiyor. Rahatımızdan, gezmemizden, uykumuzdan fedakarlık yaparak, elimizdeki öğretim materyallerini iyi değerlendirip okumak lazım."

Sınav dönemlerinde rahat olduğunu dile getiren Demir, "Planlı ve programlı çalıştığım için sınav dönemlerinde sadece eksik kaldığım konuları tekrarlıyordum." ifadelerini kullandı.

Açıköğretim fakültesini okurken çevresindekilere de örnek olduğunu belirten Demir, kendisinin ardından iş arkadaşlarından bazılarının da sosyoloji bölümüne kayıt yaptırdığını söyledi.

Demir, şimdiki hedefinin ise yüksek lisans yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.