Eskişehir

AK Parti Eskişehir İşçi Komisyonu İl Başkanı Karademir:

14:21 13 Temmuz 2016
AK Parti Eskişehir İşçi Komisyonu İl Başkanı Karademir:

AK Parti Eskişehir İşçi Komisyonu İl Başkanı Ali Karademir, TÜLOMSAŞ önünde toplanan grup adına basın açıklamasında bulundu.

TÜLOMSAŞ'ın Eskişehir'in simgelerinden ve vatandaşların geçim kapılarından biri olduğunu söyleyen İşçi Komisyonu İl Başkanı Karademir, "Bizler, bu fabrikanın işçileri ve emeklileri olarak yeri geldi gece gündüz çalıştık, devrimler yaptık. Gururluyuz, tarihimizle, yaptıklarımız ve yapacaklarımızla biz buradayız. Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanının TÜLOMSAŞ'ı küçük gören 'Sadece boya yapıyor, vida sıkıyor' sözleri bizleri hem demiryolcu hem de Eskişehirli olarak üzdü." dedi.

Karademir, fabrika çalışanlarının aşağılanmasına, şehrinin değerlerini hiç tanımayan siyasetçilerin açıklamalarına üzüldüğünü belirtti.

Kandemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben TÜLOMSAŞ emeklisi bir meclis üyesi olarak şehrimizin yerel yönetimlerinin önceliğinin şehir halkını gezdirip, şehri makyajlamaktan çok, kent ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalar beklerdim. Bu katkı 1/25 binlik planlarda TÜLOMSAŞ ve şeker fabrikalarının arazilerini müze ve park yaparak yok saymakla değil, onları ve organize sanayi bölgesindeki tüm yan kuruluşlarını şehre katma değer sağlayacak şekilde değerlendirmek, Eskişehir işçisinin yeteneğine, alın terinin kıymetine inanmakla olur."

Engellenme tartışmalarına da vurgu yapan Karademir, "Burada sadece TÜLOMSAŞ işçileri yok, burada şehrimizdeki işçilerin hiçbir işe yaramadığını beyan eden bir zihniyete, kent ekonomisine zerre katkı sunmayan bir yerel başkana cevap vermek için belediyelerin engelleniyoruz safsatalarına inat ' Engelleseniz de yaparız' diyen işçiler var." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.