Eskişehir

"Annelerin Paletinden Resim Sergisi"

17:22 10 Temmuz 2017
"Annelerin Paletinden Resim Sergisi"

Eskişehir'de meslek edindirme kurslarında eğitim alan ve resim sergisi açan 5 kursiyer, satılacak resimlerin gelirlerini SMA Hastalığı ile Mücadele Derneğine (SMA-DER) bağışlıyor.

Atilla Özer Karikatürlü Ev sergi salonunda açılan "Annelerin Paletinden Resim Sergisi"nden elde edilecek gelirleri SMA-DER'e bağışlayacak kursiyerler, 54 karma resimden oluşan sergiye ziyaretçi bekliyor.

Kursiyerlerden Şirin Sağcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, açtıkları sergiyle SMA hastalığına destek olmak istediklerini ifade ederek, "Başlangıçta amacımız 3 senelik birikimimizi, becerimizi halka sunmaktı. Bundan 10 gün öncesine kadar SMA-DER ile tanışmamıştık. Dernekle tanıştıktan sonra tamamen olayımız değişti." dedi.

Sağcan, projenin bir yardım sergisine dönüştüğünün altını çizerek, "Biz sadece resimlerimizi sergilemeyi düşünmüştük. Şimdi tek derdimiz SMA hastalarına, bu hastalığı yenmek, tedavisi adına bir nebze de olsa bazı adımların atılmasını sağlamak. Birbirimizi desteklemeliyiz. Bu bizim insanlık görevimiz. Bundan sonra da toplumun bu hastalığın farkında olmasını sağlamak adına çalışacağız. Bütün halkımızı yardım ve destek için bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.