Eskişehir

ESOGÜ akademik yıl açılışı

13:23 03 Ekim 2017
ESOGÜ  akademik yıl açılışı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin (ESOGÜ) 2017-2018 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, ESOGÜ Halkbilim ve Uygulama Merkezi Topluluğu'nun konseriyle başlayan tören, öğrenciler adına ESOGÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Betül Yaşar'ın konuşmasıyla devam etti.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, törende yaptığı konuşmada, üniversitesinin "maziden geleceğe, bilgiden değere" ilkesiyle çalışmalarını 47 yıldır sürdürdüğünü vurguladı.

ESOGÜ'nün toplumla etkileşimde olan, bilimsel bilgiyi toplumsal faydaya dönüştüren, bilimsel ve teknolojik gelişmelere öncülük yapan bir üniversite olduğunu anlatan Gönen, şöyle konuştu:

"Evresle olmayanın milli faydaya dönüşemeyeceği düşüncesiyle evrensel olanı milli olanla harmanlama gayretindeyiz. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak sevgili öğrencilerimizin yönetimde de söz sahibi olmalarına önem veriyoruz.

Üniversitede üretilen ve edinilen bilginin, alınan eğitimin uygulamadan ve eleştirel bakış açısından yoksun olması düşünülemez. Bu noktadan hareketle üniversitemizin iş dünyasına dönük yüzü olan Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile üniversite-sanayi işbirlikleri ve gençlere yönelik girişimcilik eğitimleriyle öğrencilerimize yeni bir vizyon kazandırarak onları iş dünyasıyla buluşturuyoruz. Kurulduğumuz andan günümüze vatanını seven ve milletine bağlı gençler yetiştiren ESOGÜ sahip olduğu değerle Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine ve güçlü Türkiye'nin inşasında üzerine düşeni layıkıyla yerine getirecektir."

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Gönen, Savronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık'a fahri doktora unvanını verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.