Eskişehir

Eve geç gelen yeğenini zincire vurduğu iddiası

12:50 01 Kasım 2017
Eve geç gelen yeğenini zincire vurduğu iddiası

EMRAH YAŞAR - Eskişehir'de eve geç geldiği gerekçesiyle amcası tarafından zincire vurulduğu iddia edilen 12 yaşındaki çocuk, olay yeri yakınlarındaki inşaat işçileri tarafından kurtarıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emek Mahallesi Akhisar Sokak'taki bir evde yaşayan Y.M.T. (12), evde kimsenin olmadığı bir sırada dışarıya çıktı ve yakında bulunan inşaatta çalışan işçilerden ayaklarındaki zincirin çıkarılması için yardım istedi.

İşçiler, çocuğun ayaklarındaki zinciri demir kesme makası ile söktü ve durumu emniyet güçlerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, amca İzzet T'yi "çocuğa eziyet ve işkence" suçlamasıyla gözaltına aldı.

Şüpheli İzzet T'nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

- "Bu bir insanlık suçudur"

Emek Mahallesi'nde müteahhitlik yapan Seydi Battal Sülük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat işçilerinin çalıştığı sırada ayakları zincirle bağlanmış bir çocuğun kendilerinden yardım istediğini söyledi.

Sülük, çocuğu o halde görür görmez durumu polis ekiplerine bildirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Çocuk Van doğumlu, Eskişehir'de amcasının yanında kalıyor. Anne ve babası Van'da bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Babaanne ve ninesi de var fakat amcasının yanında kalıyor. Amcasının da 5 çocuğu varmış. Bu çocuk eve geç geldiği için amcası bunu ayaklarından zincire vurmuş. Çocuğun ifadesine göre 1 haftadır bu haldeymiş. Çocuk eve geç geldiği için amcasının kendisini zincire vurduğunu söyledi. Dolayısıyla biz de çok üzüldük bu duruma."

Bir çocuğun ayaklarının zincire vurulmasının insanlık suçu olduğunu anlatan Sülük, şunları kaydetti:

"Her ne olursa olsun, hangi zorluklar altında olsun bir insana bu şekilde muamele yapılmaz. Bu bir insanlık suçudur. Ben de yetim büyüdüm. Beni amcam büyüttü. Allah bin kere razı olsun kendisinden. Amcamın değerini daha fazla anlıyorum bu çocuğu gördükten sonra. Ben de hiç babamı görmedim. Ben doğmadan 20 gün önce vefat etmiş. Beni amcam büyüttü ve hiçbir zaman beni üzmedi. Allah gözü göze muhtaç etmesin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.