Ali Koç'tan Trabzonspor'a zehir zemberek sözler!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü'nde gündeme dair basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 06.05.2022 15:23 GÜNCELLEME 06.05.2022 17:25
Bu Habere 421 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kulüp gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Cumartesi günü oynanan maçta yaşanılanlar, biz Fenerbahçelilerin tahammül sınırını aşmıştır. Bir takımın 38 yıl sonraki şampiyonluğu veya herhangi bir takımın şampiyonluğu bizi ilgilendirmez. Ancak hiçbir şampiyonluk, başka bir takıma dil uzatma hakkını vermez."

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, onun liderliğinde bu terör örgütüyle verilen bir mücadele var. 'Fenerbahçe, bu sürecin en büyük mağdurlarından biri' diyor. 'Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde futbola müdahalesi başarısız olmuştur' diyor. Fenerbahçe sadece kendi mücadelesini vermekle kalmıyor, bu vatanın, bu örgütten kurtulması için de mücadele vermiştir' diyor."

"Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Fenerbahçe'nin duruşundan bahsetmiştir. İçişleri Bakanımıza da teşekkür etmek gerekiyor. Şampiyonluk kutlamalarında '38 yıl sonra gelen şampiyonluk' ifadesini kullanarak devletimiz tarafından da bunu onaylamıştır."

"Hayal dünyasındasınız"

"Trabzonspor'un yöneticilerine sesleniyorum; siz, 8 şampiyonluğunuzun olduğunu ne kadar iddia ederseniz edin. Hayal dünyasındasınız. 3 Temmuz bir operasyondur. 10 yıl boyunca başvurdukları her yerden ret yediklerini hatırlayalım. 8 şampiyonluğunuz olduğunu ne kadar iddia ederseniz edin, devletimizin duruşu ve mahkemelerin kararının ortak paydası, 3 Temmuz'un bir FETÖ operasyonu olduğudur. Bu gerçek, tüm mahkemelerce kanıtlanmıştır. 8 şampiyonluktan bahsediyorsunuz, kupanız müzenizde yok! O müzeyi nasıl dolduracaksınız? O kupa asla sizde olmayacak. Artık camianızı gerçeklerle alıştırın."

"Haklı olsaydınız, o kupa bu müzede durmazdı"

"Havaalanı banklarında yorgun fotoğraflarınızı servis ettiniz. 80'lerde hayali ihracatçılar vardı, sayenizde hayali şampiyonluklar vadeden yöneticiler gördük. Haklı değildiniz. Haklı olsaydınız, o kupa bu müzede durmazdı."

Pankart tepkisi

"Açılan bu pankarttan kulüp yöneticileri ve federasyonun haberi olmaması mümkün değildir. Maçın güvenliğini sağlayan kurumunda amirleriyle bu pankartı paylaşmış olmama ihtimali yoktur. Bu hukuk tanımazlığın, kendini ayrıcalıklı hissetmenin başka bir örneğidir. Kulüp yöneticilerinin, federasyon yetkililerinin, bundan haberdar olduğunu biliyoruz. Aynı prosedürleri biz de yaşıyoruz. Güvenlik görevlilerinin de bu durumu amirleriyle paylaşmama ihtimali yoktur. Kendi taraftarlarına silahsız sevinin çağrısında bulunup, maçta silahlı bir pankartı asmak, sadece dizginlenmeyen Fenerbahçe kompleksinizin bir parçası değil, tam bir akıl tutulmasıdır."

"12 yaşında bir çocuğun 'Formanı alabilir miyim?' pankartı içeri alınmadı. Ama bu paçavra nasıl içeri alındı? İstanbul'da kurallar farklı mı? Devlet yetkilileri, Trabzon'da korkuyor mu, çekiniyor mu? Kimden çekinip, korkuyorlar?"

"Söz konusu paçavradaki aşağılık mesaj açıktır! Biz bu kavgaları vermekten geri durmayız! Her devirde ve her kurumda kullandıkları maşaların maskelerini düşürürüz ve ayakta kalırız. Devletimizin en tepesindeki insanlara sesleniyorum, artık bunlara izin vermeyin."

"İstanbul'da istisnasız uygulanan kurallar, söz konusu Trabzon olduğunda acaba bizim bilmediğimiz bir kural mı var? Emniyetimizin kuralları, şehirlere göre farklı mı işliyor? Sadece Trabzon'un değil, tüm ülkenin bakanları olarak, bu ülkenin hassasiyetini bilen sizlerin, Fenerbahçe hatta tüm Türkiye'ye yapılan bu suikast girişiminin, FETÖ'nün yaptıklarını tasdikleyen bu pankartı nasıl karşıladıklarını biz Fenerbahçeliler merak ediyoruz."

"Maçta ve kutlamalarda verilen görüntüler, sanki devletimizin de bu kutlamaların bir parçası gibi algılanmasına ne yazık ki sebep verdi. Çünkü başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tarafsızlığa önem veren siyasetçiler, bürokratlar vardır."

"Sayın Bakanlarımıza sözüm olacak"

"Son yıllarda Trabzon'u tutan devlet görevlilerin bunu açıkça sergilemeleri, açıkça şampiyonluk dilemeleri, bu camianın kendini ayrıcalıklı düşünmesine sebep oluyor. Türk futbolunu yönetenleri etkiliyor ve baskı altında bırakıyorsunuz. Buna sebebiyet veren Sayın Bakanlarımıza sözüm olacak, herkesin olduğu gibi siyasetçilerin de bir takımı tutması normaldir. Özellikle son yıllarda Trabzonspor'u tutan bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanları ve görevlilerin bunu açıkça göstermeleri, açıkça şampiyonluk dilemeleri, bu camianın kendini ayrıcalıklı hissetmesine sebep oluyor."

'Türk futbolunu Trabzonlulaştırma gerçeği ile karşı karşıyayız'

"Türk futbolunu Trabzonlulaştırma gerçeği ile karşı karşıyayız. İnşallah bu mücadeleyi yine Fenerbahçe yalnız vermek durumunda kalmaz. Diğer takımları tutan devlet yetkilileri var ama tarafsız duruşları, konu Trabzonspor olunca sergilenmiyor. Hangi takımın bakanını Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir maçlarında böyle gördünüz? Uzun vadede bu durum en çok Trabzonspor'a zarar verecek."

"Yazıklar olsun. Buna dur diyebilecek kimse yok mu bu ülkede?"

"FETÖ, söz konusu Fenerbahçe olunca mı meşrulaşıyor? Neden bu pankart hakkında konuşmadınız? Bu sorumsuzca davrananlar, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu yapıya karşı mücadeleye gölge düşürmüyor musunuz? Yazıklar olsun. Buna dur diyebilecek kimse yok mu bu ülkede?"

'Disiplin sevklerini bekledik'

"Bu şımarıklığın, bir koruma kalkanından kaynaklandığına dikkat çekmiştim. Cezaların çıkmasını bekledik. Disiplin sevklerinden göreceksiniz demiştim. 'Bari şampiyon olduk ettik de bari düzgün bir rapor yazalım' diyemediniz."

"Trabzonspor uzun zaman sonra şampiyon oldu. 2010/11 sezonunda bize kaybettikleri şampiyonluğu hala hazmedemediler. Başakşehir'e kaptırdıkları şampiyonluktan sonra da TFF'ye, sisteme, Başakşehir'e saldırıya geçmişlerdir. Bunlardan dolayı Trabzonspor lobisinin her geçen sezon büyüyerek gelişmesine sebebiyet vermiştir. Yıllar içinde bugünün altyapısı hazırlanmıştır. Yaklaşmışlar, bir kez daha kendi paniklerinden dolayı şampiyonluğu Başakşehir'e kaybetmişlerdir.

Ali Koç: Hangi lig bitmeden köprüye bayrak asıldı?Ali Koç: Hangi lig bitmeden köprüye bayrak asıldı?

"Skandal yaratmaya doymayan ve legalliğini yitirmiş bir TFF'den bahsediyoruz"

"TFF'nin özerkliği ve objektifliği tartışılır hale gelmekten çok ötede bir noktadadır. Attığı her adımda skandal yaratmaya doymayan ve legalliğini yitirmiş bir TFF'den bahsediyoruz. TFF'deki karar süreçlerinde, Trabzon'un ağırlığı herkesin bildiği ama kimsenin konuşmadığı bir unsurdur."

"Cüneyt Çakır, 1612 gün Trabzonspor maçına atanmadı"

"19 Eylül 2015. Trabzonspor-Galatasaray maçında bir olay yaşandı. Trabzonspor lehine verilmeyen bir penaltı oldu. Top Denayer'in eline çarpmıştı. Maçın ardından marka hakem Cüneyt Çakır, 1612 gün Trabzonspor maçına atanmamıştır. Diğer hakemler bundan etkilenmedi mi?"

"Bunu ben yapsaydım sizce kaç maç ceza alırdım?"

"2019'da oynanan Alanyaspor maçında Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu sahaya atlamıştı. Bazen kendimizi kaybediyoruz. Başkan, fiziki olarak saldırıda bulunmuştu. Covid talimatlarıyla birlikte en az 6 ay ceza alması gerekirken sadece 15 gün ceza almıştır. Bunu ben yapsaydım sizce kaç maç ceza alırdım?"

"TFF, o zaman cevap veremedi. MHK'yi savunamadı"

"27 Eylül 2021. Trabzonspor ile Alanyaspor arasındaki maç 1-1 bitti. Hakem Halis Özkahya, Trabzonlu bir oyuncuyu doğru bir şekilde oyundan ihraç etti. Trabzon cephesi aşırı saldırgan bir açıklama yaptı. Trabzonspor'un o açıklamasından bir bölüm okuyacağım. 'Hırsızları barındıran, kollayan ve güçlendiren bu zihniyet. Yüzüne tükürüldüğünde şükür diyen bu insanlar ve Halis Özkahya yalnız değildir.' Böyle bir açıklamayı sezonun 7. haftasında yaptılar. Vay Vay Vay... TFF, o zaman cevap veremedi. MHK'yi savunamadı." 

"Neden öyle bir sert çıkış yaptılar biliyor musunuz?"

"Neden öyle bir sert çıkış yaptılar biliyor musunuz? Çünkü bir sonraki iç saha maçları Fenerbahçe ile... Kim Min-Jae'nin atıldığı maç. Ali Şansalan maça atanıyor ve neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz." 

"Bizim yaptığımız en küçük şeye bile cevap veriliyor"

"Fenerbahçe'nin yaptığı her açıklamaya saatler içinde cevap veren bu korkak zihniyet, Trabzonspor'un sezon başında yaptığı açıklamaya cevap bile veremiyor, para cezası ve hak mahrumiyetiyle geçiyorlar. Savunmuyor, savunamıyor ya da korkuyor. Bizim yaptığımız en küçük şeye bile cevap verildiği için biz hepsini tutuyoruz. Kaç dakika içinde cevap verildiğini, ne zaman verildiğini."

"Maçın temsilcileri adil ve eşit olduğunda süreç sorunsuz ilerler"

"Temsilciler kurulu nasıl çalışıyor bir bakalım...Temsilci o gece raporu hazırlar. Avukatlar, gelen ihlalleri PFDK'ya sevk ederler. Kuralların alt ve üst sınırları vardır. Cezayı ise PFDK belirler. Maçın temsilcileri adil ve eşit olduğunda süreç sorunsuz ilerler."

"Ben olsaydım takımı sahadan çekerdim"

"Adana Demirspor maçındaki penaltıya bir kişi penaltı diyemez. 3 hafta kala puan farkının 6'ya düşmesinden korktular. Sahaya girdiler, Antalyasporlu futbolcuların darp edildiği açıklandı. Normalde hakem maçı tatil etmeli. 2013-14 sezonunda Beşiktaş-Galatasaray maçı seyirci girdi diye tatil edildi. Beşiktaş'a 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi ve ayrıca hükmen kaybettiler. Fenerbahçe-Beşiktaş maçı iptal ediliyor, tekrar kararı veriliyor ve Fenerbahçe'ye 3 maç seyircisiz cezası geldi. Dik duruşlarından dolayı Antalyaspor'u kutluyorum. Ben olsaydım takımı sahadan çekerdim. Antalyaspor son dakikalarda gol atsaydı orada neler olurdu?"

"Temsilci raporlarına bakmadan Trabzonspor'u 5 dakikada şampiyon ilan ettiler."

"Pazar günü derbi var, Yenikapı'ya Trabzonspor kutlaması koyuluyor"

"Pazar günü derbi var, Yenikapı'ya Trabzonspor kutlaması koyuluyor. Beşiktaşlılar maça giderken karşı karşıya gelse ne olacak? Cumartesi günü, pazartesi günü yapamaz mıydınız? Siz aklınızı mı yediniz, ne yapmaya çalışıyorsunuz?"

"Beşiktaş ile başvurduk!"

"Hala 2010-11'deki Süper Kupa maçı için cevap veremediler. Beşiktaş ile başvurduk! Yazıklar olsun. İnşallah tez zamanda oradan ayrılırsınız, hepiniz! Korkuyorlar! Maça izin verirsek, 2010-11'i kabul etmiş olacaklarını düşünüyorlar. Sitenizde yazıyor." 

"TFF'nin T'si Trabzonspor için değil Türkiye içindir"

"Kendi sahalarındaki maçlarını İstanbul'a almak istiyorlar. Bu provokasyon değil mi? Beşiktaş şampiyon olacak, son maçını Trabzon'da oynayacak! Galatasaray böyle bir maçı Eskişehir'de oynayacak! Fenerbahçe, Bursa'da oynayacak! Böyle şey olabilir mi? Üzerine basa basa söylüyorum, TFF'nin T'si Trabzonspor için değil Türkiye içindir."

"Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı oldukça toplantılara katılmayacağız"

"Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu sürece toplantılara katılmayacağız. Ahmet Bey'in şahsıyla problemim yok. Böyle bir pankarta izin veren kişi, kulüplerin başında olamaz."

Ali Koç: Gelecek sezon 5 yıldızı armamıza koyacağızAli Koç: Gelecek sezon 5 yıldızı armamıza koyacağız

"Sayın Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerimize gideceğiz"

"Sayın Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerimize gideceğiz. Süleyman Soylu, bizimle görüşmek isterse, ona da gideceğiz. Trabzonspor anıtı, kaynak yaratmak için doğaldır. 8 şampiyonluk diyeceklerse, o kendi bilecekleri iş. 8 şampiyonluk kutlayanın müzesinde 8 kupa olur."

"Başkanlar whatsapp grubuna şu mesajı attım"

"Maç bittikten sonra bir iki başkan tebrik mesajı girdi. Başkanlar whatsapp grubuna ben de şu mesajı attım; "Tebrik etmek isterim ama etmeyeceğim."

"2015'te kurşunlanan ve faili bulunmayan olay hafızalarımıza kazınmışken, bunu bir şampiyonluk maçında pankarta yansıtarak alay konusu yapmalarını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi ve buna müsaade eden bir başkanla aynı masada olmayacağımızı belirtirim' dedim."

"Yabancı hakemin hiç zararı olmaz, faydası olur"

"En azından geçici bir süre için yabancı hakemin hiç zararı olmaz, faydası olur. Ben de bu noktaya geldim." 

Ali Koç'tan sürpriz derbi kararı! 'Geçen annem aradı...'Ali Koç'tan sürpriz derbi kararı! 'Geçen annem aradı...'

"Mourinho'yu da getir, Guardiola'yı da getir, değişiklik lazım"

"Mourinho'yu da getir, Guardiola'yı da getir, değişiklik lazım. Bu haksız bir düşünce değil. Ne yazık ki böyle. İmkanlarımız çerçevesinde en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz, hiçbir zaman kaybetmek istemediğimiz ilahi adalet inancını da aklımızda canlı tutacağız."

YORUMLAR 421
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlar Trabzonsporluluğunu açıkça belli ediyor da CB.Fenerliliğini belli edmiyor mu? Kongrenize katılırken niye ses çıkarmadın Koç'un alisi.Uefa şampiyonlar ligine kimi çağırmış sa şampiyon odur.Siz degilmisimiz fb cumhuriyeti diyen.Cumhuriyet içinde cumhuriyet kuran Koç'un Ali si ne haber iyi misin
    Cevapla
  • Nuray 1 yıl önce Şikayet Et
    Kudurdu heryere saldırıyor biz şampiyon olduk diye.Bu kadar da belli etme canım benim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Takımı borç batağıyla bırakacak. Bu adamla biz kupa göremeyiz.
    Cevapla
  • bulent m 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Uefa sizi şikeden suclu buldu federasyona yapıstınız bugun ne oldu da federasyon suclu Uefa haklı demeye basladın beceriksiz adam 4 yıldır konusuyorsun fenerin hicbir başarısı yok
    Cevapla
  • aLp 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koc bu sabah Ahmet Agaoglunu Transferin basina getirdigini acikladi. Agaoglu; Nwakame, Sörloth ve Hamsiki fenere getirecek dedi.... (Nasil olsa tarftar bir aya unutur ve yine Ali Koc Baskan Fenev Sampiyon Naralarina baslar, önemli olan bu arada bol ve bos vaatlerle bu bir ayi gecirmek önemli olan..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle